Presentació de llibre/disc
Jueves 25/2 de 2016   19.00
Museu Valencià d'Etnologia
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre
La Biblioteca – Centre de Documentació del Museu Valencià d’Etnologia presenta dins del seu cicle d’activitats “En veu alta a la Biblioteca” el llibre Palabras mayores. Un viaje por la memoria rural d’Emilio Gancedo que realitzarà la presentació i una xicoteta xarrada.
Palabras mayores. Un viaje por la meoria rural és el resultat del viatge que Emilio Gancedo va emprendre, entre els mesos de febrer i abril de 2013, per totes les comunitats autònomes del país. Va cercar a persones anònimes amb molts anys i amb moltes coses que explicar, la immensa majoria procedents del mitjà rural, i va entaular amb elles uns diàlegs replets de proteïna narrativa. Per mitjà d’aqueixos relats vitals –tantes vegades sorprenents, fascinants o increïbles, tan propers fins i tot a la ficció- aquestes gents aconsegueixen aportar, a l’autor i als lectors, part d’aqueix sentit comú, d’aqueixa filosofia natural i d’aqueixa humanitat que nostra societat sembla haver perdut sense remei.
Emilio Gancedo (León, 1977) és periodista especialitzat en temes culturals, patrimonials i etnogràfics i treballa en el Diario de León des de l’any 2000. A més d’haver signat centenars d’articles i reportatges, sèries periodístiques i una columna setmanal, és autor de dos llibres de relats, una guia de viatges i dues obres de caràcter etnogràfic. També ha col·laborat en nombrosos projectes col·lectius, participa amb assiduïtat en filandones (contacontes populars), debats, conferències i tertúlies radiofòniques, ha treballat en la redacció de guions de documentals i ha obtingut diversos premis.

– See more at: http://www.museuvalenciaetnologia.es/ca/content/presentacio-de-libre-biblioteca-del-museu#sthash.Y4MpZnEy.dpuf

Museu Valencià d'Etnologia Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia