Cinema
Domingo 14/2 de 2021   18.00
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)
2.5€

La Filmoteca acull un any més la secció oficial de llargmetratges de Humans Fest, en la qual destaquen pel·lícules de cineastes i creadors guardonats en els festivals més importants el món, com Gianfranco Rosi, Jasmila Zbanic, Gael García Bernal, Ai Weiwei, Václav Marhoul o Sandra Kogut. El Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València és un projecte de Fundación por la Justicia que enguany compta amb el suport de més de 170 entitats socials i culturals. La seua dotzena edició, que inclou activitats i projeccions online i presencials, se celebra del 8 al 22 de febrer. Amb la realització de més de deu debats en streaming en el seu web i xarxes socials el festival prendrà el pols a la situació dels drets humans i del cinema social amb la participació de personalitats convidades com Manuela Carmena, Baltasar Garzón, Hervé Falciani i Joaquim Bosch, entre d’altres, a més de cineastes de tot el món. Les projeccions presencials de les seccions a competició també es podran veure a l’octubre Centre de Cultura Contemporània i a la SGAE. En aquesta edició dedicada a la infància i la joventut, el festival potencia la participació dels joves en la secció de curtmetratges i destaca, entre les seues novetats, la creació d’una secció de videojocs i websèries. També aposta per un augment de la presència de produccions valencianes.

El pájaro pintado
The Painted Bird
VÁCLAV MARHOUL. República Txeca, Eslovàquia, Ucraïna. 2019. V.O.S.CAST. B/N. 169′. DCP.
Int. Petr Kotlar, Harvey Keitel, Barry Pepper, Julian Sands, Udo Kier, Stellan Skarsgard, Alexei Kravchenko, Tim Kalkhof, Jitka Cvancarová, Pavel Kríz.
Durant l’extermini nazi de jueus, els pares de Joska decideixen enviar al xiquet a la casa de camp de la seua tia, en algun lloc d’Europa de l’Est. Però quan la seua tia mor sobtadament Joska haurà d’emprendre un viatge per un món salvatge i hostil, en què lluitarà contra aquells que volen fer-li mal, però també amb ell mateix.
> Adaptació de la novel·la de Jerzy Kosinski, una de les obres més commovedores i terribles que s’hagen escrit sobre la barbàrie de la Segona Guerra Mundial.

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia