dieuzaide_cartell-001
Exposicions
Del mie 14/6 de 2017 al dom 28/1 de 2018
Museu Valencià d'Etnologia
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Exposició temporal «El país que va fascinar Jean Dieuzaide». Dieuzaide era ja un reconegut fotògraf quan el 1951 rebé l’encàrrec de dur a terme el seu primer treball a l’estranger, fet que el va portar al País Valencià al juliol d’aquell mateix any. Com ell mateix manifestaria més tard, allò que va veure el fascinà de tal manera que es va submergir «amorosament en el si d’aquest país», on observà la pervivència d’una forma de vida, uns costums, unes tradicions, una manera de concebre el món, que poc tenien a veure amb el moment que travessava l’Europa Occidental.

Fou així com començà a interessar-se per enregistrar el que ja «no existia» al seu país. El que ara es mostrava als seus ulls era un passat que només ací era present, una societat rural que semblava retrotraure’s al vell món preindustrial.

A través de les imatges que conformen l’exposició recorrerem una bona part de les diferents activitats o formes de vida que hi havia a la societat valenciana entre 1951 i 1971, i descobrirem, igual que ell, o recordarem —segons l’edat dels visitants—, com érem, a què ens dedicàvem, de què i de quina manera vivíem, i això farà que disposem de més coneixements per a poder reflexionar i entendre el nostre passat recent, per a comprendre millor el present —els efectes del passat no poden aïllar-se en el temps— i contribuir a la construcció del nostre futur.

Museu Valencià d'Etnologia Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia