Paciente-H-18-300x234
Escénicas
Sábado 20/2 de 2016   20.00
Las Naves
Valencia (Poblats Marítims)
8/12€

En 2014, Caterva Teatre comença el procés de creació de “Projecte Pacient”, el primer muntatge teatral de creació pròpia de la companyia. Amb text de Robert de la Font i direcció de Fernando Soler i Jaume Ibàñez, el muntatge s’aborda com una trilogia de peces curtes, la primera d’elles, “Paciente Zero”, estrenada en la 4º edició del festival Russafa Escènica en 2014, també es va poder veure en el certamen del festival Con 10 sentidos organitzat per Mafre i Taiat dansa. Les dos següents “Paciente Hache” i “Paciente Coma” es van estrenar al febrer i abril de 2015. “Paciente” és el resultat de la unió d’aquestes tres peces.

Quan era xicotet els dissabtes a la vesprada eren especials. El meu oncle Jesús m’acompanyava a les portes del cinema i em preguntava:
– Què vols veure avui?
Jo assenyalava amb el dit, i minuts després estàvem asseguts en les butaques, observant la gran pantalla, escortats amb crispetes i dues begudes grans plenes de gel i Coca-cola.
Però un dissabte a la vesprada va deixar d’acompanyar-me.
No van haver-hi explicacions. Les meues preguntes eren sortejades amb una resposta irrebatible que tots hem arribat a escoltar alguna vegada:
– Ja ho entendràs quan sigues major.
Ara. Entenc.
Al meu oncle Jesús amb 19 anys li van diagnosticar esquizofrènia paranoide.
Avui té 53.
Sempre he cregut que té molt que explicar.
Però no solament ell; el meu pare, que és el seu germà. La meua àvia, els seus altres fills, els amics que va tenir, els coneguts i els estranys, les aspiracions truncades, els moments desordenats, el passat distorsionat, les besades que va poder robar, i els que no pot retornar.
Aquesta és la història d’una família real que mai va arribar a succeir.
Són els dimonis, que demanen pas, per a tornar-te a veure.

Robert de la Fuente

Caterva Teatre naix en 2011 de l’impuls de tres companys estudiants de l’Escola de l’Actor de València, en el segon any del qual de diplomatura intenten obrir-se un camí dins de la professió. Després de moltes voltes a la recerca d’un lloc on establir la companyia arriben a la conclusió de començar a fer les seues funcions en el saló d’un pis. Allí naix l’Espai Invisible i, amb ell, la trajectòria de la companyia que estrena a l’abril de 2012 i amb Jaume Ibañez com a director artístic “Transacción/es”, una creació a partir de textos de Mark Ravenhill amb el qual fan més de 40 funcions i obtenen el premi al millor espectacle teatral en els premia del Colina 45. A partir d’ací, van venir les reeixides “Qué sabrás tú lo que yo puedo aguantar” (2012), “*After the end” (2013) o “Deseo y placer” (2013).

Las Naves Poblats Marítims

Calle Joan Verdeguer, 16-24
46024 Valencia