18._arlequin_con_mascarilla_200x200
Exposicions
Del jue 23/7 al dom 27/12 de 2020
MuVIM
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Els quadres que presenta Olga Sinclair en L’alegria de pintar poseeixen capes superposades  de textures i colors; històries interminables que es repeteixen, ens adverteixen, ens commouen; sempre en moviment, sempre canviant. Olga és una artista líquida que està sempre innovant; no li importa desfer-se d’una fòrmula segura, d’una comercialització fácil. Ella flueix, s’arrisca, no ens dóna respostes ni predica veritats absolutes ni ens ofereix una guia. Olga ens dóna plena llibertat per formular les nostres pròpies interpretacions.

D’altra banda, la seua gran tècnica acadèmica fa d’ella una artista rigorosa que està en permanent evolució, que se re-inventa sense por ni temor. Ha acumulat una gran memòria visual (els països on ha viscut tan diferents entre ells: Panamá, Bolívia, Holanda, Espanya o Indonèsia) i eixa memòria està en la seua producció i estimularà la creació de versions enigmàtiques d’assumptes qüotidians que ella embolica amb hiperbòliques espirals de color i pinzellades dures i violentes com les de Bacon, en un remolí de passió.

En aquesta exposició, els seus quadres están embolcats amb un environament poètic de textures i pinzellades gestuals pròpies del llenguatge de l’abstracció. La força de la seua pinzellada, amb aparença delicada encara que determinant i ferotge, ens mostra una dona que ha hagut de reconstruir-se una i altra vegada en aquest món líquid i difícil que sempre aconsegueix de  reconquerir. En tot el que fa, la llum i el moviment són els elements fonamentals. Els colors, pristins, nets i enlluernadors semblen brollar  com l’aigua i vessen del quadre de forma encisadora. El moviment entres els clarobscurs i les espirals impossibles ens transmet la sensació d’expandir-se més enllà  dels límits físics del llenç. Acadèmia i llibertat expositiva, aparentement contradictòries, s’uneixen en composicions equilibrades. Els assumptes íntims s’hi entrellacen amb qüestions universals. El seu posicionament actual front a la vida i a aquest futur incert i desconegut és el que Olga Sinclair exposa al MuVIM i ens ho explica com ella sap fer-ho: amb els seus quadres, els seus dibuixos i la seua alegria de viure.

MuVIM Ciutat Vella

Quevedo, 10
46001 Valencia