Cinema
Martes 29/11 de 2016   19.00

(Ciutat Vella)
Entrada libre

L’Associació  Valenciana d’Ateus i Lliurepensadors (AVALL) presentarà en el Centre Cultural La Nau el documental ‘Ladrones de vidas. Niños robados en la Comunidad Valenciana’. L’acte tindrà lloc a les 19 hores i s’inscriu en la programació de Fòrum de Debats del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València.
El documental aborda el robatori de nadons que es va originar a Espanya durant la Guerra Civil i que va prosseguir durant més de mig segle després. Amb el focus posat en l’àmbit concret de la Comunitat Valenciana, ‘Ladrones de vida’ es basa en els testimonis de diverses polítiques (Mónica Oltra, Esther López i Modesta Salazar), especialistes (Enrique Vila, Mª José Esteso i Luz Celestina Souto) i víctimes d’aquesta tragèdia (Mª José Picó, Laura Perales, Victoria Utiel, Francisco Rocafull, Vicente Martínez, Rosario Marcos y Antonio Iniesta). La pel·lícula explica l’origen d’aquest drama, el funcionament de les trames que ho duien a terme o les reivindicacions de les víctimes.
L’acte comptarà amb les intervencions dels realitzadors del documental, Miguel Hernández i Luis Plá i alguns dels protagonistes del documental, entre els quals es troben la professora de la Universitat de València, Luz Souto l’advocat Enrique Vila i María José Picó, presidenta de SOS Alacant. L’acte estarà presentat pel coordinador de Fòrum de Debats, Alfons Cervera.

Ciutat Vella