Cinema
Miércoles 17/2 de 2021   18.00
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)
2.5€

La Filmoteca acull un any més la secció oficial de llargmetratges de Humans Fest, en la qual destaquen pel·lícules de cineastes i creadors guardonats en els festivals més importants el món, com Gianfranco Rosi, Jasmila Zbanic, Gael García Bernal, Ai Weiwei, Václav Marhoul o Sandra Kogut. El Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València és un projecte de Fundación por la Justicia que enguany compta amb el suport de més de 170 entitats socials i culturals. La seua dotzena edició, que inclou activitats i projeccions online i presencials, se celebra del 8 al 22 de febrer. Amb la realització de més de deu debats en streaming en el seu web i xarxes socials el festival prendrà el pols a la situació dels drets humans i del cinema social amb la participació de personalitats convidades com Manuela Carmena, Baltasar Garzón, Hervé Falciani i Joaquim Bosch, entre d’altres, a més de cineastes de tot el món. Les projeccions presencials de les seccions a competició també es podran veure a l’octubre Centre de Cultura Contemporània i a la SGAE. En aquesta edició dedicada a la infància i la joventut, el festival potencia la participació dels joves en la secció de curtmetratges i destaca, entre les seues novetats, la creació d’una secció de videojocs i websèries. També aposta per un augment de la presència de produccions valencianes.

Notturno
GIANFRANCO ROSI. Itàlia, França, Alemanya. 2020. V.O.S.VALCIÀ*.Color. 100′. DCP.
Darrere dels trons de la primera línia de guerra, entre les restes del desastre, la vida segueix. Gianfranco Rosi va passar tres anys entre les fronteres de l’Iraq, Kurdistan, Síria i Líban filmant a tota aqueixa gent que intenta reconstruir la seua quotidianitat entre guerres civils, dictadures, invasions estrangeres i la fúria assassina d’ISIS.
> “Paradoxalment, la pel·lícula té molt més interés quan actua des de la distància, quan Rosi reconeix el seu paper d’observador llunyà, que quan s’acosta a aqueix univers amb la intenció d’escrutar-lo de prop. […] Rosi sap observar siluetes que es mouen en la nit, ciutats mal il·luminades, camins polsosos, inquietants punts fronterers, que es converteixen per a ell en emblemes de la inquietud i el temor, metàfores d’una geografia condemnada a un estat d’excepció perpetu.” CARLOS LOSILLA, Caimán CdC.

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia