Altres
Viernes 24/9 de 2021   18.00
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

ENTRADA LLIURE AL JARDÍ BOTÀNIC
Portes obertes al Jardí des de les 16 h
VISITES GUIADES AMB INSCRIPCIÓ PRÈVIA
Sessions: a les 18 h, les 19 i les 20 h. Durada aproximada de la visita, 1.30 h.
Matrícula: l’aforament és limitat i caldrà reservar prèviament al formulari d’inscripció, a partir del dilluns 20 de setembre, indicant el nombre de persones, l’horari escollit i la llengua.
Llengua: hi haurà una visita en castellà i una en valencià en cadascun dels tres horaris. Cal especificar la preferència d’idioma, o si és indiferent, al moment de la reserva.
PROTOCOL SANITARI
L’aforament és de 15 persones per grup. Caldrà dur mascareta i respectar la distància de seguretat. Si vols més informació consulta la secció #JardíSegur
DESCRIPCIÓ
El Jardí Botànic també participa enguany d’una proposta molt especial, científica i amb setze anys d’història. I és que, aquest 24 de setembre se celebra, a unes 370 ciutats espanyoles i europees, la Nit Europea dels Investigadors i les Investigadores, una cita amb tota la ciència que ens acompanya dia a dia però que de vegades sembla amagada als laboratoris, les aules i els resultats que es publiquen a revistes a les que no té accés el públic general. Ací entra la important tasca de la divulgació, i aquesta festa suposa una oportunitat per a conèixer de prop als qui investiguen al nostre voltant.
I què farem al Jardí? Doncs unes visites guiades molt especials a les nostres col·leccions però també als nostres laboratoris i espais de conservació, tancats des de fa mesos al públic general amb motiu de la situació sanitària. Com es treballa a un laboratori de biologia molecular? Quines recerques es desenvolupen al Botànic relacionades amb les espècies vegetals? Aquestes preguntes les resoldrem a la nostra segona planta, junt a un recorregut pel banc de germoplasma, el lloc perfecte per descobrir la nostra col·lecció de material vegetal viu, llavors i espores fonamentalment, on es preserva la seua viabilitat a llarg termini.
També anirem a la biblioteca José Pizcueta, tot un referent en matèria vegetal mitjançant els més de 10.000 volums en paper que alberga a les seues instal·lacions, i al primer pis, al nostre herbari, resultat de la unió dels antics herbaris de Biològiques, Farmàcia i el del propi del Jardí, on es garanteix la conservació dels més de 200.000 plecs que conté, i s’ofereix una eina bàsica de consulta per a les investigacions.
Després, una vegada a l’exterior, recorrerem les col·leccions de planta viva del Jardí, mentre cau el dia, on veiem representada l’evolució vegetal, les adaptacions de les plantes a diferents condicions ambientals, plantes endèmiques mediterrànies i molt més. Finalment, la visita acabarà al nostre magnífic umbracle, on podrem veure els vídeos que hem anat preparant a les últimes setmanes de la ciència d’aquests anys, i on us contem qui treballa en investigació i en suport a la investigació al Jardí Botànic.
La Nit Europea de la Investigació és un projecte de divulgació científica promogut des de 2005 per la Comissió Europea dintre de les accions Marie Sktodowska-Curie del programa Horitzó 2020, i té lloc a més de 370 ciutats europees de més de 30 països.
A més, enguany la Universitat de València també participa d’un nou projecte dintre de la Nit Mediterrània de les Investigadores, MEDNIGHT 2021, la presentació de la primera Selecció Mediterrània de la ciència, en la que onze científiques i científics de diferents països mediterranis seran homenatjats i rebran una camiseta de futbol amb l’escut de MEDNIGHT, que simbolitza la seua pertinença a un equip pioner en la lliga de la ciència.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia