Presentació de llibre/disc
Jueves 23/9 de 2021   18.00
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

PARTICIPEN: Adolfo Plasencia, Isabel Fariñas, José Bernabéu, Antonio Ariño, Javier Echeverría, José María Yturralde, Jaime Güemes i Teresa Ferrer.
LLOC I HORA: Auditori Joan Plaça, 18 h.
ACCÉS: entrada lliure, aforament limitat.
DESCRIPCIÓ
Com és possible que en un món com el nostre, amb una capacitat d’accés a la informació sense precedents, moltes de les qüestions més importants continuen sense resoldre? El reconegut escriptor i periodista de ciència i tecnologia, Adolfo Plasencia, presenta al Jardí Botànic De neuronas a galaxias ¿Es el universo un holograma?. Una publicació de la Universitat de València on reflexiona al voltant d’aquesta paradoxa, mitjançant converses amb diferents experts en matèries claus com el món físic, la informació i la intel·ligència.
Una nova edició, ampliada i traduïda al castellà, d’aquest llibre que originalment va ser publicat en anglès al prestigiós Institut Tecnològic de Massachusetts, el MIT, i on Plasencia va tindre l’oportunitat de crear sinergies i interconnexió entre disciplines d’allò més diverses. 34 diàlegs, a més d’un nou apèndix amb cinc microdiàlegs més, amb pensadors i científics que reflecteixen que la ciència hui en dia és més un procés de col·laboració que moments ‘eureka’ individuals.
Es tracten aspectes tan fascinants del món físic com la funció del bit quàntic, la cosmologia de l’univers primordial o la saviesa continguda en les antigues pedres tallades. Ofereixen visions optimistes però raonades de la tecnologia, considerant la cultura de la convergència, els algorismes, la “Bellesa ≠ Veritat”, l’ètica del hacker, la intel·ligència artificial i altres temes. I ofereixen perspectives d’una varietat de disciplines sobre intel·ligència, discutint temes que inclouen la neurofisiologia del cervell, la computació afectiva, la innovació col·laborativa i la saviesa de les multituds.
A l’acte, que serà presentat i moderat per Antonio Ariño, sociòleg i catedràtic de la Universitat de València, comptarem amb l’autor, però també amb Jaime Güemes, botànic i director del Jardí Botànic de la UV, Teresa Ferrer, directora de Publicacions de la UV, i Javier Echeverria, filòsof de la ciència, matemàtic i assagista. A més, s’obrirà una taula debat al respecte on hi intervindran José Bernabéu, investigador i catedràtic de l’IFIC UV-CSCIC, Isabel Fariñas, investigadora i catedràtica del departament de Biologia Celular de la UV, i José María Yturralde, catedràtic del departament de Pintura de la UPV.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia