Cinema
Sábado 16/11 de 2019   18.00
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)
1.5/2.5€

Gràcies a la col·laboració de Netflix, Al otro lado del viento, pel·lícula pòstuma del mestre Orson Welles, podrà veure’s a València en pan- talla gran. Es tracta d’un projecte que Welles va iniciar en els anys 70, després de tornar a Hollywood del seu «exili» europeu, i del qual només va arribar a muntar quaranta minuts després que la muntadora inicial, Marie-So- phie Dubus, deixara l’equip i que sorgiren diversos problemes legals relacionats amb els canvis polítics a Iran, país que coproduïa el film. Després de la mort del cineasta, i de diversos intents de recuperar el projecte, ha sigut, paradoxalment, Netflix qui ha finançat la reconstrucció de la pel·lícula a càrrec d’un equip encapçalat per Peter Bogdanovich, a partir de les notes de Welles. El resultat ha provocat una interessant polèmica al voltant de l’autoria del film, en el qual s’han intro- duït alguns elements que no es corresponen amb l’estil del director de Ciudadano Kane, el talent del qual, no obstant això, batega en les imatges d’una pel·lícula maleïda que, precisament, compta la història d’una altra pel·lícula impossible d’acabar.

The Other Side of the Wind
ORSON WELLES. EUA, França, Iran. 2018. VOSE. B/N, color. 122’. DCP.
INT. John Huston, Robert Random, Peter Bogdanovich, Susan Strasberg, Oja Kodar, Joseph McBride, Lilli Palmer, Edmond O’Brien.

La història d’un llegendari director de cinema que torna a Hollywood després d’anys d’exili a Europa, amb plans per a completar una pel- lícula i tornar a la fama…
uÚltimllargmetratged’OrsonWelles,acabat en 2018 per un equip de professionals seguint les anotacions del realitzador.

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia