agenda_1574
Exposicions
Jueves 28/3 de 2019   19.00
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

Nàixer a la Mediterrània ha influït en la vida i obra de Cáliz Pallarés. La proximitat de la mar, la riquesa de les terres i la gent deixa empremta en la manera d’entendre la vida. Sentiments, emocions i factors culturals que també impacten en la nostra manera de percebre els paisatges que ens envolten.
El Jardí Botànic de la Universitat de València acull aquesta primavera l’exposició Natura mediterrània, on es recull l’última dècada creativa de Cáliz Pallarés, artista valenciana de recorregut internacional, i on es ofereix una particular visió de l’univers vegetal. A llarg de la seua obra, Pallarés ha reflectit un interès genuí per l’estudi de la natura: els arbres, les palmeres, la vinya, el paisatge… La relació amb l’entorn és una constant en els seus treballs pictòrics i gravats. La reiteració dels motius, una sort d’assaig de llums, transfons, ombres i brillantors en què investiga per constituir, com encertadament descriu Isabel Bilbao, una Natura expressivament pròpia.
L’exposició Natura mediterrània. Paisatges i vegetació, reuneix 59 peces de pintura i gravat, on també ha experimentat amb tècniques de serigrafia, xilografia i aiguafort, junt amb una instal·lació escultòrica amb ceps naturals. Fins al 26 de maig, podrem gaudir-la a la sala Hort de Tramoieres del Jardí Botànic de la Universitat de València.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia