Confèrencia-Debat
Martes 30/1 de 2018   19.30
Museu de les Ciències (CAC)
Valencia (Quatre Carreres)
Entrada libre

Conferència “El naixement d’una ciència: l’Astronomia Gravitacional” dins del cicle d’Astronomia. De lliure accés, prèvia inscripció, se celebrarà el dimarts, 30 de gener de 2018 en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciéncies.

La missió espacial LISA Pathfinder és la precursora d’una nova classe d’observatoris de l’univers. La teoria de la relativitat general, postulada per Albert Einstein en 1915, va predir l’existència d’ones gravitacionals. Les ones gravitacionals prometen obrir una nova finestra a l’astronomia, i revelar fenòmens còsmics que no són observables amb telescopis de llum còsmica, com la fusió de forats negres. Estes ones són tan dèbils que han hagut de passar cent anys perquè el detector LIGO (Laser Interferometer Gravitational-Wave Observer) les observara per primera vegada.

L’Agència Espacial Europea (ESA) va iniciar en 2005 una missió espacial, la LISA Pathfinder, per a demostrar en òrbita el funcionament d’un futur observatori espacial d’ones gravitacionals. El responsable científic de la missió LISA Pathfinder, César García Marirrodriga, ens presentarà en detall la missió precursora que va ser llançada a l’espai al desembre de 2015 amb excel·lents resultats. Com a conseqüència, l’ESA continua avançant els seus plans per a construir i llançar, entorn de l’any 2030, eixe gran observatori i així obrir una nova via en l’observació de l’univers.

Museu de les Ciències (CAC) Quatre Carreres

Profesor López Piñero, 7
46013 Valencia