Música
Jueves 9/6 de 2016   20.00
Museu Comarcal de l'Horta Sud
Torrent (Zona + Alla…)

ROMANÇOS VALENCIANS AL MUSEU DE TORRENT

El cicle Música al Museu dedicat a les músiques valencianes de tradició oral que acull el Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferrís March de Torrent arriba a la seua XIIIena edició.
El cicle s’inaugurarà aquest proper dijous 2 de juny, a les 20 hores, amb una conferència d’Àlvar Monferrer dedicada al romancer valencià. L’estudiós de les Useres és un dels màxims especialistes en cultura popular valenciana, de la qual ha publicat una nombrosa bibliografia on destaquen els volums El romancer valencià i Bruixes, dimonis i misteris, guanyadors del prestigiós premi Bernat Capó d’Edicions del Bullent en les seues convocatòries del 2003 i el 2013, respectivament.
Després de sopar, que com sempre tindrà lloc al pati del Museu, es presentarà l’espectacle l’Home Romancer, que reuneix quatre prestigioses veus del panorama folk valencià: Pep Gimeno “Botifarra”, Naiet Cirerer, Xavier de Bétera i Hilari Alonso. L’espectacle es basa en la recopilació i interpretació d’algunes de les peces més emblemàtiques de la nostra tradició oral, els “Romanços de cegos”. En aquest sentit, els artistes evocaran els cecs que anaven de poble en poble cantant romanços i explicant històries.

Carles Dénia
El cicle continuarà el següent dijous, 9 de juny amb la  conferència de Jordi Reig “La música tradicional valenciana a la llum de l’Etnomusicologia” i la presentació del darrer disc de Carles Dénia L’home insomne (Comboi Records, 2015).
Després del guardonat El paradís de les paraules (Comboi Records, 2012), amb què Dénia donava nova vida als poetes andalusins adaptats per l’escriptor Josep Piera, L’home insomne constitueix una nova immersió en el repertori popular com ja ho fou Tan alta com va la lluna (Comboi Records, 2008), música de la qual l’autor es nodreix constantment (juntament amb el jazz i el flamenc) per a les seues composicions més lliures i personals.

Museu Comarcal de l'Horta Sud Zona + Alla…

Verge del Oliver, 30
46900 Torrent