Altres
Martes 17/5 de 2016   11.30
MuVIM
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El MuVIM ja està preparat per a celebrar el Dia Internacional dels Museus 2016, el 18 de maig. Però el museu ha anat més enllà i ha programat tota una sèrie d’activitats al llarg de quatre dies que farà que visitar el MuVIM es torne una cosa imprescindible.

Amb el lema «Museus i paisatges culturals», començarem a celebrar aquesta setmana internacional el dia 15 de maig amb un taller didàctic infantil anomenat «La càpsula del temps». Els xiquets podran reflexionar sobre conceptes com la vida, els canvis personals i aquelles coses que perduren i queden dels éssers humans amb el pas del temps. El taller es desenvoluparà a les 11.30 hores.

I mentre els xiquets gaudeixen, els adults podran participar, a la mateixa hora, en una visita guiada al barri de Velluters centrada, principalment, en la ruta de la seda. Aquesta visita es tornarà a repetir a les 18 hores el mateix dia.

També el dia 15, a les 12 hores, l’Associació d’Estudis del Cant Valencià organitzarà una ‘cantà’ pel barri de Velluters.

Ja el dia 17 de maig, a les 11.30 hores, tindrà lloc una visita guiada a l’exposició «La Modernitat Republicana a València. Innovacions i pervivències en l’art figuratiu (1928-1942)». I a les 17 hores, el saló d’actes acollirà la conferència «Romanticismo: siglo XIX», dins del cicle que el MuVIM ha organitzat sobre la història de la música. Aquesta activitat és per a majors de 55 anys.

I a les 19 hores del mateix dia 17, els estudiants de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València (ESAD) i l’ESAAT de Roubaix (França) decoraran la pèrgola d’entrada al museu com a acte inaugural oficial del Dia Internacional dels Museus, que és el 18 de maig.

Aquest dia tot el museu serà gratuït, tant les activitats organitzades com la visita a les exposicions.

A les 10.30 hores, els alumnes del Màster d’Arts Gràfiques de la Universitat Politècnica de València faran una instal·lació tipogràfica a l’aire lliure amb el títol «Ideals».

A les 11 hores, Crit Companyia de Teatre presentarà un espectacle teatral, un viatge per la vida i l’obra del poeta d’Oriola Miguel Hernández. Les places seran limitades i està orientat a públic de Secundària.

La visita guiada al barri de Velluters es tornarà a repetir aquest dia 18, tant a les 11.30 hores com a les 18 hores.

A les 17.30 hores tornarem a gaudir d’una visita guiada a l’exposició «La Modernitat Republicana a València. Innovacions i pervivències en l’art figuratiu (1928-1942)». I per a tancar les activitats d’aquest Dia Internacional, Ana Illueca i l’Escola d’Art Superior de Ceràmica de Manises oferiran una conferència amb el títol «Arte, relato y plato. La nueva creatividad en los viejos oficios».

El dissabte continuaran els actes relacionats amb aquesta setmana internacional. A les 17.30 hores i a les 19 hores es repetiran les visites guiades a l’exposició «La Modernitat Republicana a València. Innovacions i pervivències en l’art figuratiu (1928-1942)»; i a les 18 hores, de nou el taller didàctic infantil «La càpsula del temps».

A les 19.30, 20 i 20.30 hores, s’interpretaran microconcerts de música clàssica. Un quartet de corda tocarà música dels segles XVIII i XIX al saló il·lustrat de l’exposició permanent del museu. Les places són limitades.

Aquest dia, les places del MuVIM i de totes les seues sales romandran obertes fins a les 12.00 de la nit.

MuVIM Ciutat Vella

Quevedo, 10
46001 Valencia