Captura de pantalla 2021-04-01 a las 18.31.16
Altres
Sábado 17/4 de 2021   17.00
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

“Només la imaginació ens permet veure les coses amb el seu veritable aspecte… la sola experiència instaura un contacte massa estret i el pur coneixement erigeix barreres artificials” (Hannah Arendt)

Dins del programa de pràctiques experimentals de mediació del Màster PERMEA, Virginia Alonso i Rodrigo Hernández, proposen un recorregut per a revelar, a través de la imaginació, “allò que no pot veure’s” en l’arquitectura del CCCC.
L’activitat consisteix en un itinerari amb parada en quatre punts del CCCC per a abordar el passat, el present i el futur de la institució i l’edifici que l’alberga.
Els quatre punts fan esment de llocs o elements que ja no existeixen o als quals el museu els ha donat un nou ús:

● el sostre de cristall del claustre gòtic,
● la “glòria” dins del RefetorI,
● la porta que va conduir en el seu moment a la infermeria i a la biblioteca
● i, finalment, l’horta del jardí renaixentista

Una mediadora i un personatge de ficció acompanyaran a les persones visitants en l’exploració d’aquests llocs a través de la imaginació, el joc, el diàleg o la ficció. Al mateix temps, les convidaran a reflexionar sobre què fer amb un altre espai que, malgrat existir, tampoc pot veure’s: els 4.000 m² que estan avui en desús en el Centre del Carme.
L’activitat culminarà amb una acció poètica que revelarà el desig de cada participant en relació a l’ús d’aquest espai. Una acció que entenem com l’apropiació simbòlica d’aquest lloc que, no obstant això, ja era i és de la ciutadania.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia