Confèrencia-Debat
Sábado 15/12 de 2018   12.00
OCCC
Valencia (Ciutat Vella)

Acicom ha organitzat per als dies 12,13,14 i 15 de Desembre una Mostra de Youtubers que pretén visibilitzar les iniciatives més ciutadanes i compromeses dins del món de youtube valencià. La comunitat youtuber ha emergit en els últims anys com un espai de creació audiovisual i democratització de la creativitat. Habitualment es parla de youtube associat al món de l’entreteniment però més enllà de l’entreteniment també trobem moltes iniciatives associades al compromís social. Després del Festival de Cinema Ciutadà i Compromés, la Mostra de Youtubers apareix com a la prolongació necessària de la producció audiovisual no cinematogràfica. La mostra tractarà d’abordar el fenomen youtuber des de diverses perspectives intentant aprofundir en la part més vinculada a la ciutadania i les causes socials.

Així, el dimecres dia 12 de Desembre hi ha prevista una jornada de Diàlegs Youtubers a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València. Estos diàlegs estan dirigits a estudiants i professorat de la universitat i públic en general que vulga aportar una visió teòrica, reflexiva i crítica respecte al nou paradigma audiovisual que genera YouTube. L’accés fàcil i barat a mitjans que permeten generar continguts per a tot el planeta ha fet aparèixer tot un nou món que mereix ser analitzat. YouTube és una moda o és una autèntica revolució audiovisual?, qué ha canviat la gramàtica visual?, la relació entre emissor i receptor, la temàtica i els formats clàssics televisius?

En la segona jornada, divendres dia 14, parlarem amb les persones que estan darrere dels canals “Pakozoico” i “La gata de Schrödiger” per compartir les iniciatives de divulgació científica dels dos youtubers valencians. Un sobre el món de la paleontologia i els dinosaures i l’altra sobre el món de la ciència en general.

Finalment, la Mostra de Youtubers d’ACICOM acabarà dissabte dia 15 de Desembre al migdia al Centre Octubre on entregarem els premis a Millor Youtuber Social, Millor Youtuber de Divulgació, Millor Booktuber i Millor Youtube Educatiu i donarem la possibilitat a qualsevol youtuber que faça contingut ciutadà i compromés per presentar el seu canal davant totes les persones assistents.

OCCC Ciutat Vella

Sant Ferran, 12
46001 Valencia