Confèrencia-Debat
Viernes 14/12 de 2018   19.00
OCCC
Valencia (Ciutat Vella)

Acicom ha organitzat per als dies 12,13,14 i 15 de Desembre una Mostra de Youtubers que pretén visibilitzar les iniciatives més ciutadanes i compromeses dins del món de youtube valencià. La comunitat youtuber ha emergit en els últims anys com un espai de creació audiovisual i democratització de la creativitat. Habitualment es parla de youtube associat al món de l’entreteniment però més enllà de l’entreteniment també trobem moltes iniciatives associades al compromís social. Després del Festival de Cinema Ciutadà i Compromés, la Mostra de Youtubers apareix com a la prolongació necessària de la producció audiovisual no cinematogràfica. La mostra tractarà d’abordar el fenomen youtuber des de diverses perspectives intentant aprofundir en la part més vinculada a la ciutadania i les causes socials.

Així, el dimecres dia 12 de Desembre hi ha prevista una jornada de Diàlegs Youtubers a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València. Estos diàlegs estan dirigits a estudiants i professorat de la universitat i públic en general que vulga aportar una visió teòrica, reflexiva i crítica respecte al nou paradigma audiovisual que genera YouTube. L’accés fàcil i barat a mitjans que permeten generar continguts per a tot el planeta ha fet aparèixer tot un nou món que mereix ser analitzat. YouTube és una moda o és una autèntica revolució audiovisual?, qué ha canviat la gramàtica visual?, la relació entre emissor i receptor, la temàtica i els formats clàssics televisius?

En la segona jornada, divendres dia 14, parlarem amb les persones que estan darrere dels canals “Pakozoico” i “La gata de Schrödiger” per compartir les iniciatives de divulgació científica dels dos youtubers valencians. Un sobre el món de la paleontologia i els dinosaures i l’altra sobre el món de la ciència en general.

OCCC Ciutat Vella

Sant Ferran, 12
46001 Valencia