MahmoudBenameur_AMadStory-724x1024
Exposicions
Del lun 5/10 al dom 18/10 de 2020
OCCC
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La mostra té la intenció d’introduir el visitant en l’actualitat d’un còmic que està profundament arrelat en la seua realitat social. En particular, els creadors de còmic dels països àrabs del Mediterrani s’han involucrat a través de les seues creacions en tot el moviment de la primavera àrab, i mostren a través de les vinyetes les seues aspiracions i realitats, a manera de testimoniatge sincer d’una complexa realitat. La lluita per la llibertat, la cerca d’una posició de la dona alliberada de jous masclistes, el paper de la religió en la societat… conformen una realitat polièdrica de la qual el còmic està donant compte des de moviments i revistes que, en moltes ocasions, han de lluitar amb la censura social i política.

Obres de:

MAHMOUD BENAMEUR. Mostra de l’obra d’aquest autor algerià. Després de cinc anys d’estudis en l’escola de Belles Arts d’Alger, Mahmoud Benameur es va incorporar a una empresa de comunicació mentre produïa els còmics “Broderie pour un holdup” i “Fatma n’parapli” per a les edicions Dalimen. Actualment treballa per a una empresa de videojocs a Tunísia.

ZEINA ABIRACHED. Autora libanesa i una de les grans representants del nou còmic àrab mediterrani, es va graduar en l’Acadèmia Libanesa de Belles Arts en l’especialitat de grafisme, traslladant-se en 2004 a París per a especialitzar-se en animació a l’École Nationale des Arts Décoratifs.

Comissariat: Càtedra d’Estudis de Còmic Fundació SM-Universitat de València i Fundació Al Fanar.
Organització: Mostra Viva del Mediterrani amb la col·laboració de l’Octubre CCCC

OCCC Ciutat Vella

Sant Ferran, 12
46001 Valencia