Música
Jueves 20/12 de 2018   19.30
OCCC
Valencia (Ciutat Vella)

El guitarrista, compositor i cantautor Miquel Pérez i la vocalista, clarinetista i flautista Maria Moreno presentaran el disc Sense meta ni rumb el pròxim dijous, 20 de desembre, a les 19:30 hores en la Sala d’Actes de l’Octubre – Centre de Cultura Contemporània (Carrer de Sant Ferran, 12) de la ciutat de València. Ambdós són instrumentistes amb una llarga trajectòria i, en aquesta ocasió, han gravat set poemes d’escriptors valencians adaptats pel mateix Miquel Pérez i vuit composicions pròpies. A més, les melodies es converteixen en un viatge musical per estils com la bossa-nova, el flamenc, la cançó tradicional, el pop, la música mediterrània, el tango i la cançó d’autor.

El repertori escollit fa un recorregut per grans noms dels poetes i les poetesses valencianes de tots els temps. D’aquesta manera, comença en el segle XII amb els grans escriptors àrabs del Regne de València i la Corona d’Aragó (com Abu-Bakr at-Turtuixí de Tortosa) i segueix pel mestratge d’Ausiàs March, gran representant del Segle d’Or valencià del segle XV. També reben el seu homenatge les plomes de l’autora costumista Maria Ibars, filla adoptiva de Dénia; l’homenot de Burjassot Vicent Andrés Estelles; i altres més actuals com Josep Piera, Tomàs Llopis i Maria Josep Escrivà. Cadascuna de les composicions ha sigut elaborada d’acord amb l’esperit dels versos, amb la intenció d’apropar l’oient a les sensacions del seu creador i al seu temps.

En aquest projecte, Maria Moreno i Miquel Pérez s’han deixat portar pel plaer de barrejar les seues veus i les notes dels instruments que han tocat durant anys com a creadors i educadors. Així, han gaudit de cada moment alliberats de pors i expectatives. Sense meta ni rumb ha sigut enregistrat sota la producció del pianista Pau Chafer(Presuntos Implicados, Revolver, Tamara) i amb la participació del contrabaixista Lucho Aguilar (José Mercé, Chano Domingo, Perico Sambeat) i el bateria Edu Olmedo (Señor Mostaza, Quique González, Guille Dinnbier).

OCCC Ciutat Vella

Sant Ferran, 12
46001 Valencia