Confèrencia-Debat
Martes 14/5 de 2019   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El Centre Cultural La Nau acull aquest dimarts (14 de maig) la conferència dialogada ‘Millorar la governança perquè Espanya avance’ amb motiu de la publicació del llibre ‘Para que España avance’, de l’economista Carlos Sebastián. L’acte se celebrarà al Paranimf del Centre Cultural La Nau a les 19 hores i comptarà amb les intervencions de Juan Romero, catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València, que exercirà de moderador, i amb Francisco Alcalá, catedràtic d’Economia de la Universitat de Múrcia. L’entrada és lliure fins a completar aforament.

En Para que España avance, Sebastián enumera les deficiències institucionals i productives amb la finalitat d’analitzar, des dels principals organismes polítics i econòmics espanyols, els problemes que impedeixen que Espanya millore la seua productivitat i la qualitat gerencial. A més, proposa solucions a través de línies de reformes factibles i que espera que es duguen a terme. “Al descriure els diferents aspectes institucionals i reflexionar sobre la seua rellevància, vaig apuntant línies de reforma, factibles i de caràcter gradual, amb capacitat per a millorar el funcionament de l’economia i de no pocs aspectes de la nostra societat”, assegura l’expert en el llibre. Sobre aquests principis se celebrarà la conferència dialogada.

Carlos Sebastián va ser catedràtic d’Economia de la Universitat Complutense fins a la seua jubilació al setembre 2014. Va estudiar en la Universitat de Madrid, en la d’Essex, Regne Unit, (M.A. in Economics) i va anar Research Student en la London School of Economics. És autor de nombrosos llibres sobre macroeconomia, creixement econòmic i economia institucional. Va ser també director general de Planificació en el Ministeri d’Economia amb Miguel Boyer i primer director de la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada (FEDEA). Actualment és vocal del Consell Assessor de l’AIREF i del Patronat de la Fundació Hay Derecho.

L’acte està organitzat per l’Aula de Literatura de la Universitat de València, una iniciativa promoguda pel Vicerectorat de Cultura i Esport que té com a objectiu incentivar l’afició per la lectura i impulsar la creació i imaginació literària, tant en la comunitat universitària com en la societat.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia