Confèrencia-Debat
Jueves 3/6 de 2021   19.00
Online
Online (Altres)
Entrada libre

Aquest dijous, 3 de juny, a les 19 hores, el sociòleg britànic Mike Savage, un dels més rellevants experts internacionals en l’àmbit de les desigualtats socials, impartirà una conferència en línia a la Universitat de València amb el títol ‘El retorn de la desigualtat: el canvi social i el pes del passat’. L’acte serà moderat per Raúl Abeledo, director acadèmic de l’Observatori Cultural de la Universitat de València, i es retransmetrà en directe a través del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau.

La conferència s’emmarca en el cicle VALÈNCIA THINKS GLOBAL. Imaginem el futur, organitzat per l’Observatori Cultural. El catedràtic de Sociologia de la London School of Economics hi abordarà una qüestió crucial per a les nostres societats contemporànies: el creixent augment de les desigualtats i l’amenaça que això suposa per als pilars en què recolzen les democràcies liberals. Com analitza a consciència en el seu últim llibre The Return of Inequality. Social Change and the Weight of the Past (Harvard University Press, 2021), els rics porten anys allunyant-se de la resta de la població i els superrics s’allunyen cada vegada més dels rics. Davant aquesta creixent concentració de la riquesa en poques mans, els economistes del corrent dominant insisteixen que l’important és el creixement, no la distribució, però Savage replica explicant els profunds efectes nocius que la desigualtat econòmica té en la configuració de les societats, ja que agreuja els conflictes culturals, socials i polítics. A través de les idees dels principals teòrics de la desigualtat, com Marx, Bourdieu i Piketty, el professor Savage adverteix sobre el risc d’un retorn al passat, a un escenari caracteritzat pel domini dels imperis, les elits dinàstiques i les divisions ètniques, que crèiem ja superat.

Mike Savage és catedràtic de Sociologia a la London School of Economics i ha sigut director de l’Institut Internacional de Desigualtats, un dels principals centres de recerca i ensenyament a nivell mundial centrat en aquest camp. Ha dedicat gran part de la seua dilatada trajectòria investigadora a l’estudi de les classes socials i les desigualtats, i especialment ha parat atenció als processos culturals que intervenen en les divisions de classe. El seu treball amb la BBC Great British Class Survey, una pionera investigació sobre l’estructura social del Regne Unit, va tenir una enorme repercussió i va donar lloc a l’aclamat llibre Social Class in the 21st Century (Penguin, 2015). A més d’aquest, el professor Savage ha publicat més d’una desena de llibres, n’ha editat uns altres nou, i és autor de més de huitanta articles científics i més de seixanta capítols de llibre, amb traduccions al xinès, japonès, portuguès, francès i espanyol. La seua última publicació, en la qual se centra la conferència en línia que impartirà a la Universitat de València, The Return of Inequality: Social Change and the Weight of History, ha vist la llum al maig del 2021.

Online Altres

Online
Online