67d02cdd-c33b-4922-a8e1-75e6a1399b24
Altres | Menuts
Viernes 23/10 de 2020   17.00
Oropesa
Oropesa (Zona + Alla…)

El Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa (MiCO) celebrarà la seua primera edició entre el dijous 22 i el dissabte 24 d’octubre. Al llarg d’eixes tres jornades, la localitat de la Plana Alta acollirà espectacles per al públic familiar i activitats professionals. En primer lloc, l’oferta artística inclou propostes totalment consolidades, així com estrenes absolutes. D’altra banda, els agents del sector debatran sobre aspectes relacionats amb la cultura i la indústria per al públic de 0 a 13 anys. Les actuacions del Mercat tindran lloc en diversos punts de la ciutat. D’aquesta manera, l’escenari Goril·la estarà situat a la Plaça Major, mentre que l’escenari Orangutan es localitzarà al carrer del Doctor Clarà. A més, el públic també podrà gaudir de les representacions que es duran a terme a l’Espai Cultural situat al carrer de Benicarló. Pel que fa a les activitats per als professionals, aquestes es desenvoluparan a l’Espai MiCO que es trobarà a l’Ajuntament d’Orpesa.

El cartell artístic
La Banda Jove de la Unió Musical d’Orpesa, agrupació amb una llarga trajectòria i que fa una important tasca educativa, s’encarregarà d’inaugurar les actuacions del MiCO el dijous 22 a les 19:00 hores a la Plaça Major. Un dia després, l’artista castellonenc Tian Gombau, fundador de la companyia L’Home Dibuixat, oferirà l’obra Sabates noves, guardonada en els Premis Max de les Arts Escèniques 2020 com a millor espectacle infantil, juvenil o familiar. La peça es representarà a l’Espai Cultural en dos horaris: 17:00 i 19:30hs. Eixa mateixa jornada, divendres 23 a les 18:15hs, es podrà veure per primera vegada Paco, com ens fas xalar, l’homenatge del grup Trobadorets al cantant Paco Muñoz, una de les figures valencianes més representatives de la música per a la infància.

El Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa desplegarà bona part de la seua programació el dissabte 24 d’octubre. A l’escenari Goril·la, a les 11:00hs, la companyia Splai Teatre interpretarà Fred en busca del seu conte, obra que se centra en el món de la literatura infantil. Així mateix, a les 13:00hs, el luthier i músic de blues Méter MRaraintroduirà als més menuts en aquest gènere amb tanta història. En canvi, les persones que s’acosten a l’escenari Orangutan podran fruir amb quatre propostes diferents. A les 12:00hs, Produccions Scura oferirà Pixels Offline, activitat d’animació musical infantil basada en cançons i jocs que té com a element fonamental la participació del públic. Ja per la vesprada, a les 17:00hs, Marcel el Marcià interpretarà les cançons del Pirata Pataxula; La Troupe Malabó posarà en escena Oniricus, la història de dos mossos desnonats del seu circ, a les 18:00 hores; i, seixanta minuts més tard, Splai Teatre farà que el públic cante amb Anima’t.

S’ha de destacar que per tal d’assistir a tots els espectacles del MiCO s’ha de fer una reserva prèvia a través de la pàgina oficial de l’esdeveniment (https://mercatmico.org/reservaonline/).

Jornades professionals
El Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa també tindrà espai per a la reflexió i l’anàlisi amb les veus de representants institucionals, promotors i especialistes del ram. Així, el dijous 22 se celebraran meses de debat sobre l’estat actual de la cultura infantil i familiar (a les 11:00hs) i sobre els models productius del sector (a les 16:00hs). El divendres, a les 10:30hs, s’abordaran les possibilitats de l’oci més enllà de l’educació.

A més, els professionals podran conéixer el Xiquetsblues, festival de blues per a criatures de l’Alcora; la iniciativa cultural Aur-Art; el Formigues Festival de Benicàssim; i el portal castellonenc Espai Menut. Finalment, cal ressaltar la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Josep Palomero, vicepresident de l’entitat, presentarà el Diccionari de les Arts Escèniques (dia 22), mentre que el dibuixant Jesús Huguet parlarà dels còmics editats per la institució (dia 23).

Les inscripcions per a les activitats professionals es poden formalitzar a través del següent enllaç: https://mercatmico.org/professionals/.

El Mercat de Cultura Infantil d’Orpesa (MiCO) és una iniciativa de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Orpesa i l’empresa Metrònom amb la col·laboració de la conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura, Turisme Comunitat Valenciana i la Diputació de Castelló. L’esdeveniment impulsarà la ciutat i la comarca com a pols estratègics del corredor cultural i turístic del Mediterrani i descentralitzarà l’activitat artística en la Comunitat.

Oropesa Zona + Alla…

Oropesa
Oropesa