Captura de pantalla 2016-07-20 a las 10.37.11
Exposicions
Del mar 19/7 al dom 25/9 de 2016
Centre del Carme
Valencia (Ciutat Vella)

El Centre del Carme de València acull la mostra ‘Memòries Oblidades. Palaus de la memòria’ del 19 de juliol al 25 de setembre, amb la que el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana posa cara als valencians del segle XV. L’exposició és el resultat del projecte d’investigació dirigit per l’acadèmic de Belles Arts, Arturo Zaragozá, que pretén posar llum sobre elements de l’arquitectura medieval d’extraordinari valor que han passat desapercebuts al llarg de la història.

La mostra ha sigut presentada este matí pel director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, acompanyat pel comissari de la mateixa, Arturo Zaragozá i els fotògrafs Joaquín Bérchez, i Carlos Martínez.
L’exposició oferix un recorregut per l’escultura gòtica valenciana de nord a sud de la Comunitat, des de Morella fins a Orihuela. Segons Pérez Pont “la mostra és el resultat d’un treball d’investigació, extens en el temps, ja que sorgix a través de les successives restauracions realitzades en el patrimoni valencià; laboriós, ja que les peces es troben en llocs de difícil accés com les inaccessibles claus de volta, elevats capitells etc; així com complicat, per tractar-se d’un aspecte de la història de l’art fins al moment poc estudiat”.

L’escultura gòtica valenciana és un episodi artístic que ha passat fins ara desapercebut. En realitat, si atenem a l’escassetat de publicacions acadèmiques pareix com si este capítol no haguera existit. Les raons d’este oblit han sigut diverses. Entre estes ha contribuït el peculiar caràcter del patrimoni medieval valencià que sovint ha quedat ocult per revestiments de l’Edat Moderna. Altres vegades, el desconeixement es deu a la seua localització en àmbits particulars o militars de no fàcil accés o simplement el desconeixement de la pèrdua, o la molt deficient identificació de les peces.

Centre del Carme Ciutat Vella

Calle Museu, 2
46003 Valencia