Confèrencia-Debat
Domingo 5/1 de 2020   18.30
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

El Jardí Botànic acull aquesta jornada per parlar d’estratègies en clau de gènere a l’hora de enfortir l’entorn sostenible i equitatiu del nostre planeta, a càrrec de l’experta Nubia Forero.

Una reflexió necessària emmarcada en l’Agenda 2030, el pla d’acció dels països membres de les Nacions Unides per a garantir un desenvolupament sostenible que protegisca a les persones, el planeta i ens permeta prosperar. Com? Mitjançant 17 objectius que abasten l’esfera econòmica, social i ambiental, coneguts com a ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), i on no podia faltar la igualtat de gènere. No solament com a un objectiu independent (ODS 5), sinó de forma transversal mitjançant una educació de qualitat (ODS 4), un treball digne (ODS 8) o la vida als ecosistemes terrestres (ODS 15), entre altres qüestions.

En aquest context, durant la primera part de la sessió s’exposaran les conclusions del cicle Igualtat i Medi Ambient, una visió pedagògica (2018), organitzat pel Jardí Botànic i comissariat per Nubia Forero, que va abordar el coneixement de les dones i les seues aportacions al voltant dels reptes mediambientals, l’ús, l’accés i l’aprofitament dels recursos naturals. A més, de projectar el vídeo sobre el taller La imagen de la mujer en el espacio urbano de Yolanda Domínguez, que es va realitzar a aquest cicle i que va acabar amb una intervenció col·lectiva per reivindicar el cos de la dona com a subjecte de dret, més enllà del consum i les practiques publicitàries amb fins sexistes.

A continuació, s’analitzarà la implementació de la coeducació als projectes d’aprenentatge i servei (APS), al marc dels ODS, com a un mètode educatiu que part del principi de la igualtat entre sexes i la no discriminació per raons de sexe. I es presentarà i entregarà també la Guía Práctica para la implementación de la perspectiva de género: la coeducación en el marco de la agenda 2030 y los Objetivos de Desarrollo Sostenible 4 y 5.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia