Captura de pantalla 2017-12-11 a las 18.09.13
Exposicions
Del mar 7/11 de 2017 al dom 25/2 de 2018
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Hui dimarts, 7 de novembre, s’inaugura a les 19.30 hores, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, l’exposició ‘Material de somnis. 30 anys de Filmoteca (1987-2017)’. La mostra, que es podrà visitar fins al 25 de febrer a la Sala Estudi General de La Nau, està organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València i l’Institut  Valencià de Cultura (Direcció d’Audiovisuals i Cinematografia), i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, l’Institut de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de València i la Fundació General de la Universitat.

La conferència de premsa de presentació d’aquesta mostra s’ha celebrat aquest matí a La Nau amb les intervencions d’Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València; Abel Guarinos, director general de l’Institut  Valencià de Cultura; i la comissària de l’exposició, Nieves López Menchero.

Tant Antonio Ariño com Abel Guarinos han destacat en la seua intervenció ‘l’estreta col·laboració” entre les dues institucions, no només en aquest projecte sinó en altres iniciatives culturals, com ara el festival musical ‘Serenates’.

La comissària de l’exposició ha detallat que tot el material que es mostra suposa “una petita part del gran fons documental que reuneix la Filmoteca”. En aquest sentit, ha detallat que s’hi exposen un total de 61 cartells de gran format dels més de 3.700 dels que disposa la institució i 54 programes dels més de 3.000.

L’exposició ‘Material de somnis. 30 anys de Filmoteca’ reuneix una selecció del patrimoni fílmic dipositat, recuperat i conservat per la Filmoteca valenciana, entre els quals destaquen programes de mà, originals d’escenografies, guions, correspondència, fotografies, bibliografia i hemeroteca antigues, càmeres, projectors, mostres de les pel·lícules restaurades i les publicacions pròpies. Es tracta d’una acurada selecció d’uns fons imprescindibles per a conéixer el patrimoni audiovisual valencià que reflecteix no solament un quefer estètic i cultural, sinó també la història de la cultura popular i les seues modes. Entre les obres més destacades, figuren cartells de cinema de Josep Renau i Peris Aragó, així com documentació que reflecteix la relació amb el cinema de destacats intel·lectuals i escriptors valencians del segle passat com Max Aub o Vicente Blasco Ibáñez.

Ha sigut voluntat de l’Institut Valencià de Cultura que aquesta mostra tinga lloc a la Universitat de València. Ricardo Muñoz Suay va manifestar en repetides ocasions que el futur de la investigació cinematogràfica i la conservació del patrimoni fílmic passaven per la universitat. I així ha sigut: quan es va crear la Filmoteca quan no existien universitats que dedicaren estudis a la cinematografia; hui totes les especialitats del cinema i de l’audiovisual en general tenen cabuda en les universitats, així com els seus documentalistes i restauradors. La col·laboració amb la Universitat de València és un estímul per a la Filmoteca en el seu intent per aconseguir nivells d’excel·lència en el seu treball.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia