Cinema
Martes 6/4 de 2021   18.00
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)
2.5€

DV 2 ABRIL / 18:00H
DT 6 ABRIL / 18:00H
Más fuerte que la ley. Shockproof
DOUGLAS SIRK. EUA. 1949. V.O.S.CAST. B/N. 79′. DCP.
Int. Cornel Wilde, Patricia Knight, John Baragrey, Esther Minciotti, Howard St. John, Russell Collins, Charles Bates.
Jenny Marsh és una expresidiària que, després de passar cinc anys a la presó i aconseguir la llibertat condicional, estableix una estreta relació amb l’agent que ha de vigilar-la.

> “On –més tímidament– els Preminger posteriors a Laura, i ja obertament els primers Ray o Lupino havien optat per abstraure’s de llocs comuns i traspassar en tots dos sentits la frontera del cine negre i el melodrama per a veure on cabien encara la sensibilitat i l’humanisme en un gènere tan afí al cinisme, la desesperança i la traïció, Sirk planteja sense por de ser qualificat de moll, inversemblant i fins i tot incrèdul, una història de reconciliació. Ni els actors, ni el diàleg, ni la càmera ni l’atmosfera. El que brilla amb força és la precisió, la continuïtat, les imaginatives però discretes, invisibles si no es deté un a pensar-les, solucions visuals, l’economia narrativa, la composició de cada fotograma.” JESÚS CORTÉS

Jenny Marsh es una ex presidiaria que, tras pasar cinco años en la cárcel y conseguir la libertad condicional, establece una estrecha relación con el agente que debe vigilarla.

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia