Confèrencia-Debat
Martes 18/5 de 2021   19.00
Sporting Club Russafa
Valencia (Russafa ❤)
Entrada libre

Us esperem el DIMARTS 18 DE MAIG a les 19 hores, en el Sporting Club Russafa, carrer Sevilla n. 5 de València, per parlar de la novel·la “NAKBA” de Salah Jamal. Amb la participació de Salah Jamal, escriptor i la col·laboració de la periodista Lola Bañón.
Segons els informes d’Amnistia Internacional, Israel continua sotmetent a discriminació institucionalitzada la població palestina. Tortures, amenaces, bombardejos amb víctimes civils alienes a les hostilitats, són algunes de les violacions denunciades per la nostra organització i allò que és més greu un delicte d’odi continuat que està produint el genocidi de tot un poble.
L’escriptor i metge palestí Salah Jamal ens regala a través d’aquests 48 relats breus, la història de l’èxode Palestí i el seu conflicte amb Israel. “Em negue a oblidar, encara que m’ho hagen imposat, ja veuen, sense èxit, perquè la meua memòria, la memòria d’un poble, garanteix la seua existència”. Els relats sobre desplaçament forçat analitzen, a través de la seua pròpia família i sense caure en efectismes sentimentals, els 70 anys del poble Palestí des de la Nakba.

Salah Jamal, barceloní d’origen palestí, nascut en 1951 en Nablus, Palestina. Després de la invasió israeliana de 1967, va abandonar la seua ciutat natal a la fi de 1969. Els avatars de la vida ho van portar a Barcelona on viu des de fa 48 anys. Establit a la ciutat va compaginar els estudis superiors amb tota mena de tasques. Després de doctorar-se en medicina i especialitzar-se en dermatologia, es va llicenciar en història i geografia en la Universitat de Barcelona, on actualment és professor de màster sobre el Món Àrab. És autor de diversos llibres, entre els quals destaquen: Aroma àrab, receptes i relats, traduït a diversos idiomes i guardonat amb el premi al millor llibre de cuina estrangera (saló lliure Gourmand, França); Palestina, ocupació i resistència; Catalunya en quatre pinzellades; i El que cal saber sobre els àrabs, a més de nombrosos articles publicats en diversos mitjans de comunicació. Salah Jamal ha sigut guardonat amb el premi «nijmet Al-Quds» de l’Acadèmia i la Unió General d’Escriptors i Poetes Palestins. El llibre ha sigut il·lustrat pel dibuixant Miquel Ferreres, com a homenatge a totes les famílies palestines que des de la Nakba de 1948 no s’han rendit, ni es rendiran, i que són imprescindibles perquè cap bri d’esperança desaparega en l’oblit.

Sporting Club Russafa Russafa ❤

Sevilla, 5
46006 Valencia