appmaremar
Escénicas
Domingo 10/3 de 2019   18.00
Teatre Principal
Valencia (Ciutat Vella)
16/28€

L’espectacle Maremar es basa en Pèricles, Príncep de Tir, de William Shakespeare, que, malgrat haver estat un dels grans èxits populars en vida de l’autor, és una de les seves obres menys conegudes. Aquesta és la primera vegada que la nostra companyia s’enfronta a una creació partint d’un text de l’autor en els més de 44 anys d´història i, casualment, 40 anys després d’haver estrenat Antaviana i 30 de l’estrena de Mar i Cel.

L’obra està formada per una successió d’aventures, gairebé totes marineres, protagonitzades per l’heroi Pèricles que perd la seva dona Thaïsa després del naixement de la seva filla Marina en un vaixell enmig del mar davant de les costes de Grècia. Naufragis, tempestes, cossos que arriben exhaust a les platges, separacions familiars, bordells infames i pirates sanguinaris, es conjuren perquè el protagonista hagi de vagar errant per l’extrem nord-oriental de la Mediterrània: Mitilene, Efes, Antioquia, Tarsus, Pentàpolis… a la recerca de la seva família perduda; l’Odissea revisitada.

La nostra intenció ha estat adaptar aquest drama a l’actualitat tot duent-lo al món desolat dels refugiats, les pateres, els camps, els rescats, els voluntaris, els traficants de persones: Ulisses actuals que cerquen enmig del mar de la vida un lloc de refugi i d’escalf per a ells i les seves famílies.

Dins d’un plantejament auster però colpidor hem optat per portar la nostra adaptació a un context poètic i emocional a través de les cançons de Lluís Llach, recreades a cappella per Andreu Gallén i de les coreografies d’Ariadana Peya.
Paraula, Dansa i Cançó per recordar-nos que encara hi ha esperança quan espera un món sencer, que és mentida que la mentida guanyi sempre a la bona gent.

Teatre Principal Ciutat Vella

Barques, 15
46002 Valencia