736a26b6-be32-4036-8672-02b122eaf5c2
Exposicions
Del vie 14/6 al dom 29/9 de 2019
Chirivella Soriano
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i la Fundació Chirivella Soriano li dediquen la mostra ‘Manuel Rey Fueyo. Pintura S.XXI’, una exposició que reuneix la seua creació dels últims 20 anys, i que podrà veure’s a la seu de la Fundació, al Palau Joan de Valeriola, fins al 29 de setembre. ‘Manuel Rey Fueyo. Pintura S.XXI’ reflecteix a la perfecció els últims anys i l’actual moment creatiu d’aquest artista que, mantenint el seu origen asturià, ha fet tota la seua obra a València.

Des de la seua primera exposició en 1973 fins hui, els crítics i intèrprets de l’obra de Manuel Rey Fueyo s’han trobat davant d’un enigma insondable. Tots, d’una manera o d’una altra, han volgut arrancar paraules d’una obra i un autor que, amb la seua actitud callada i reservada, es resisteix a desvelar el que hi ha darrere de la seua pintura. S’ha volgut veure en ell la passió per l’oci pictòric, destacant les seues qualitats tècniques i la seua preocupació per la forma, el que té aquesta de nocturnitat, motiu pel qual cal exercir-hi una mirada de pupil•la dilatada.

Se li ha associat al carbó fosc de la mina asturiana, d’ací que Juan Manuel Bonet utilitzara l’expressió ‘memòria de l’òxid’. L’oxidació crea el pigment originari, el dels primers traços pictòrics de l’ésser humà en grutes recòndites. Una pura materialitat sanguínia i negrosa que contrasta amb la lluminositat mística de San Juan de la Cruz, un dels seus autors de referència. Se li ha associat a un murmuri intimista i a l’expansió explosiva, a l’aparició de la llum i a la seua soledat.

Chirivella Soriano Ciutat Vella

Valeriola, 13
46001 Valencia