Presentació de llibre/disc
Miércoles 20/10 de 2021   18.00
Jardí Botànic
Valencia (Extramurs)
Entrada libre

De segur que heu menjat alguna vegada cous cous, eixe plat tradicional a base de sèmola de blat, però coneixeu el za’atar, un preparat a base de farigola i altres espècies, o el freekeh, eixos grans de blat verd torrats tan nutritius. I els deliciosos dàtils medjoul, els heu tastat? Tots quatre són productes vegetals bàsics de la cuina palestina i es produeixen de forma local. A més a més, s’han convertit en bandera d’un projecte que lluita front la desigualtat de gènere que pateix el territori, alhora que reivindica la seua cultura, ‘Sostenible, Igualitari i just. Consumeix Local, Consumeix Palestina’.
Ara, en la segona fase d’aquest projecte es publica el llibre “Made In Palestine. Recetas sostenibles, igualitarias y justas”, un receptari que serà presentat el proper 20 d’octubre a les 18h, en el Jardí Botànic de la Universitat de València, en un acte coorganitzat per l’Assemblea de Cooperació per la Pau – País Valencià i La Tenda de Tot el Món. A més d’abordar 26 propostes gastronòmiques diferents, que van des de la cuina tradicional palestina a la cuina fusió amb ingredients locals del nostre país, també volem oferir una petita part de la realitat en què viuen les dones en les zones militarment ocupades per Israel i donar a conèixer tant els obstacles que es troben com les diferents accions que estan protagonitzant per convertir-se en generadores de canvi social en les seves pròpies comunitats, comenten des de l’organització. Una iniciativa amb què es pretén enfortir el paper de les dones palestines a nivell socioeconòmic, a més de reivindicar els productes locals que caracteritzen la seua cuina mitjançant la promoció i distribució a través de xarxes de comerç just i sostenible.
En la presentació participaran Jaime Guemes, director del Jardí Botànic, Trini Blanch, delegada de ACPP-PV, i Carles Xavier López, de l’equip de coordinació de La Tenda de Tot el Món. També comptarem amb part de l’equip de Al-Paladar Taverna i Take Away, creadors de tres de les receptes de la publicació: Tajín de verdures amb Cuscús Maftoul, Ensalada d’albergínia rostida i Za’atar, i samfaina marroquina amb dàtils Medjoul. Plats d’allò més deliciosos que es podran tastar el mateix dia gràcies a una degustació creada per a l’ocasió amb la que finalitzarà l’acte.
“Sostenible, Igualitari i just. Consumeix Local, Consumeix Palestina. Segona Fase” és un projecte impulsat per Assemblea de Cooperació per la Pau País Valencià, La Tenda de Tot el Món i l’organització palestina PARC (Agricultural Development Association), amb el suport financer de la Direcció General de Cooperació Internacional per a al Desenvolupament de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

Jardí Botànic Extramurs

Quart, 80
46008 Valencia