Presentació de llibre/disc
Miércoles 5/2 de 2020   19.00
La Repartidora
Valencia (Benimaclet ❤)
Entrada libre

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació i Onada Edicions presentaran com a coeditors el dimecres 5 de febrer, el llibre L’ull compromés. Un relat fotogràfic del darrer franquisme i la Transició. Se tracta d’un fotollibre amb fotografies de Manuel Linares i textos de Xavier Serra i Salvador Vendrell. L’acte tindrà lloc a les 19 hores a La Repartidora, llibreria i tenda associativa de Benimaclet (carrer Torreta de Miramar, 1), i en ell està prevista la participació dels tres autors: Linares, Vendrell i Serra, qui parlarà també en representació de la Institució Alfons el Magnànim, i Miquel Àngel Pradilla, d’Onada Edicions.
La quotidianitat d’un moment històric
L’ull compromés retrata la quotidianitat del convuls període del darrer franquisme i la Transició al territori valencià: els aplecs, les eleccions, les primeres manifestacions de l’1 de Maig, etc. També dóna compte de l’amistat del fotògraf amb Joan Fuster, que queda reflectida a nombroses fotografies de les quals l’escriptor suecà n’és objecte. Linares és un col·leccionista d’imatges, un flanêur que es va iniciar en la fotografia als deu anys amb una petita Yashica telemètrica. Des d’eixe moment, ha enregistrat de manera incansable la vida quotidiana, paisatges, persones, carrers, edificis, amics i, en definitiva, tot allò que als seus ulls ha resultat digne de ser recordat.
José Manuel Linares Tomàs (Sueca, 1952). Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, ha desenvolupat tota la seua experiència professional en el sector bancari en dues entitats financeres del País (avui desaparegudes) la Caixa d’Estalvis de Torrent i la Caixa d’Estalvis del Mediterrani, en aquesta última es va jubilar en el 2011, quan exercia el càrrec de director d’Imatge i Comunicació.
Aficionat a la fotografía des de ben menut, ha col·laborat en publicacions com Serra d’Or, Oriflama, Manoll i en els llibres Plantes d’un somni de Maria Teresa Bosch i Joan Fuster des de Sueca de diferents autors. Aquest llibre que presentem és la seua òpera prima, en el qual se seleccionen una sèrie de fotografies que plasmen aquells dies i moments carregats d’emoció i germanor amb tots els companys que van participar i van ser captats per la seua atenta càmera.

La Repartidora Benimaclet ❤

Torreta de Miramar,1
46020 Valencia