5-lincontrolat
Cinema
Viernes 16/7 de 2021   22.00
L'Etno
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La mostra compta amb 4 projeccions realitzades “a la fresca” (patis del museu) entre el dimarts 13 i el divendres 16 de juliol. “El cicle pretén aprofundir en la capacitat del documental per a comprendre les nostres societats, abordant temes com les cures a les persones majors, els territoris de frontera, el canvi climàtic o la postcolonialitat” ha explicat el diputat de Cultura Xavier Rius qui també ha destacat “l’experimentació continua, la innovació en la programació, i la creativitat de l’ETNO per obrir noves vies de comunicació amb el públic”. L’INCONTROLAT té com a objectiu acostar al públic una selecció de documentals de caràcter etnogràfic. Són obres premiades en festivals internacionals que no han estat estrenades sales ni en festivals de la Comunitat, i que tampoc estan accessibles en plataformes digitals. El programa es compon de 4 documentals:

Mother, de Kristof Bielsen, una obra que s’endinsa en residències de majors de luxe en països del sud global, com Tailàndia, per a acollir a ciutadans europeus acomodats. La peça és una extraordinària observació sobre la dificultat de cuidar als nostres majors, i les transformacions que van sofrint les cadenes globals de cures. En l’àmbit estatal, destaca l’estrena a València de Anunciaron Tormenta, de Javier Fernández Vázquez. El documental ha passat en 2020 per la Berlinale, el Documenta Madrid o el DocsLisboa. L’obra aborda la poc investigada memòria del passat colonial espanyol a Guinea Equatorial. Això es realitza a través dels relats orals de la comunitat bubi, endinsant-se en la selva per a traçar l’assassinat d’un dels seus últims reis. Els altres dos documentals que complementen el cicle són Budha in Africa, premiat com a millor documental de Sud-àfrica, i A Shape of Things to Come, un documental de frontera que es converteix en tota una etnografia del desert de Sonora, endinsant-se en l’autosupervivència enmig del col·lapse ambiental global.

Totes les pel·lícules es projectaran a les 22h i l’accés al cicle és gratuït sense reserva prèvia, fins a completar l’aforament.

Divendres, 16. A Shape of Things to Come
Lisa Malloy i J. P. Sniadecki
Estats Units, 2020 (80 min.)
Aquesta pel·lícula és un western protagonitzat per Sundog, un caçador i recol·lector que viu al desert de Sonora, a la frontera de Mèxic. Quan la policia fronterera s’introdueix en el seu terreny, Sundog, cada vegada més exaltat, s’aventura més enllà del seu cercle de supervivència per dur a terme un acte inquietant d’ecoterrorisme. A Shape of Things to Come inclou la primera aparició cinematogràfica d’algú fumant verí psicodèlic d’un gripau de Sonora, i a través de Sundog planteja qüestions provocatives sobre la nostra relació amb l’entorn (i amb nosaltres mateixos) mentre ens amenaça el fantasma del desastre global.

L'Etno Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia