5-lincontrolat
Cinema
Martes 13/7 de 2021   22.00
L'Etno
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La mostra compta amb 4 projeccions realitzades “a la fresca” (patis del museu) entre el dimarts 13 i el divendres 16 de juliol. “El cicle pretén aprofundir en la capacitat del documental per a comprendre les nostres societats, abordant temes com les cures a les persones majors, els territoris de frontera, el canvi climàtic o la postcolonialitat” ha explicat el diputat de Cultura Xavier Rius qui també ha destacat “l’experimentació continua, la innovació en la programació, i la creativitat de l’ETNO per obrir noves vies de comunicació amb el públic”. L’INCONTROLAT té com a objectiu acostar al públic una selecció de documentals de caràcter etnogràfic. Són obres premiades en festivals internacionals que no han estat estrenades sales ni en festivals de la Comunitat, i que tampoc estan accessibles en plataformes digitals. El programa es compon de 4 documentals:

Mother, de Kristof Bielsen, una obra que s’endinsa en residències de majors de luxe en països del sud global, com Tailàndia, per a acollir a ciutadans europeus acomodats. La peça és una extraordinària observació sobre la dificultat de cuidar als nostres majors, i les transformacions que van sofrint les cadenes globals de cures. En l’àmbit estatal, destaca l’estrena a València de Anunciaron Tormenta, de Javier Fernández Vázquez. El documental ha passat en 2020 per la Berlinale, el Documenta Madrid o el DocsLisboa. L’obra aborda la poc investigada memòria del passat colonial espanyol a Guinea Equatorial. Això es realitza a través dels relats orals de la comunitat bubi, endinsant-se en la selva per a traçar l’assassinat d’un dels seus últims reis. Els altres dos documentals que complementen el cicle són Budha in Africa, premiat com a millor documental de Sud-àfrica, i A Shape of Things to Come, un documental de frontera que es converteix en tota una etnografia del desert de Sonora, endinsant-se en l’autosupervivència enmig del col·lapse ambiental global.

Totes les pel·lícules es projectaran a les 22h i l’accés al cicle és gratuït sense reserva prèvia, fins a completar l’aforament.

Dimarts 13. Mother
Krsitoff Bielsen, 2019 (82 min.)
Bèlgica – Holanda
En un poble de Tailàndia, Pomm cuida persones majors europees amb Alzheimer en una residència. Separada del fill i la filla, és el suport d’Elisabeth durant les etapes finals de la seua vida, al mateix temps que aplega una nova pacient de Suïssa. Pomm ha sacrificat la relació amb la seua família per guanyar-se millor la vida. Mentrestant, a Suïssa, una família es prepara per a acomiadar-se de la seua mare, una dona que ha desenvolupat Alzheimer abans dels seixanta anys. Mother és una observació íntima i emotiva que permet explorar les expectatives de la maternitat i les frustracions que comporta la incapacitat de cuidar els éssers estimats.

L'Etno Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia