5-lincontrolat
Cinema
Miércoles 14/7 de 2021   22.00
L'Etno
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La mostra compta amb 4 projeccions realitzades “a la fresca” (patis del museu) entre el dimarts 13 i el divendres 16 de juliol. “El cicle pretén aprofundir en la capacitat del documental per a comprendre les nostres societats, abordant temes com les cures a les persones majors, els territoris de frontera, el canvi climàtic o la postcolonialitat” ha explicat el diputat de Cultura Xavier Rius qui també ha destacat “l’experimentació continua, la innovació en la programació, i la creativitat de l’ETNO per obrir noves vies de comunicació amb el públic”. L’INCONTROLAT té com a objectiu acostar al públic una selecció de documentals de caràcter etnogràfic. Són obres premiades en festivals internacionals que no han estat estrenades sales ni en festivals de la Comunitat, i que tampoc estan accessibles en plataformes digitals. El programa es compon de 4 documentals:

Mother, de Kristof Bielsen, una obra que s’endinsa en residències de majors de luxe en països del sud global, com Tailàndia, per a acollir a ciutadans europeus acomodats. La peça és una extraordinària observació sobre la dificultat de cuidar als nostres majors, i les transformacions que van sofrint les cadenes globals de cures. En l’àmbit estatal, destaca l’estrena a València de Anunciaron Tormenta, de Javier Fernández Vázquez. El documental ha passat en 2020 per la Berlinale, el Documenta Madrid o el DocsLisboa. L’obra aborda la poc investigada memòria del passat colonial espanyol a Guinea Equatorial. Això es realitza a través dels relats orals de la comunitat bubi, endinsant-se en la selva per a traçar l’assassinat d’un dels seus últims reis. Els altres dos documentals que complementen el cicle són Budha in Africa, premiat com a millor documental de Sud-àfrica, i A Shape of Things to Come, un documental de frontera que es converteix en tota una etnografia del desert de Sonora, endinsant-se en l’autosupervivència enmig del col·lapse ambiental global.

Totes les pel·lícules es projectaran a les 22h i l’accés al cicle és gratuït sense reserva prèvia, fins a completar l’aforament.

Dimecres 14. Buddha in Africa
Nicole Schafer
Sudàfrica-Suècia, 2019 (93 min.)
Un xiquet malawià criat en un orfenat budista xinés està dividit entre la seua cultura africana i els valors confucians. De menut, era una estrella i ambaixador de les activitats culturals de l’orfenat. Entre viatge i viatge, va albergar el somni d’esdevindre un artista de les arts marcials. Però ara, en els últims anys de l’escola, Enock està deixant enrere la infància i prenent decisions difícils sobre el futur. Tornarà a viure al seu poble amb els seus familiars o anirà a estudiar a l’estranger? Enock i els seus companys i companyes de classe negocien els pros i els contres de l’assimilació cultural. Tracten de trobar el punt mitjà entre perdre la seua llengua natal i, a canvi, guanyar possibilitats educatives i econòmiques.

L'Etno Ciutat Vella

Corona, 36
46003 Valencia