Confèrencia-Debat
Miércoles 29/9 de 2021   12.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

El pròxim 29 de setembre, a les 12 hores, l’Aula de Gastronomia de la Universitat de València i Turisme de la Generalitat Valenciana organitzen una taula redona al Centre Cultural La Nau sobre l’estratègia gastroturística a la Comunitat Valenciana. Aquesta estratègia es basa en el projecte ‘L’exquisit Mediterrani’, una marca turística i xarxa gastroturística que pretén coordinar el conjunt de l’ecosistema gastroturístic de la Comunitat.

En la jornada intervindran el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, la vicerectora de Cultura i Esport de la Universitat de València, Ester Alba; la directora de l’Aula de Gastronomia de la Universitat, Rosa Marín, el cap de l’Àrea de Formació de Turisme Comunitat Valenciana, Javier Solsona, i el cuiner amb 2 estrelles Michelin i 3 sols Repsol, Ricard Camarena. S’hi abordarà com la recerca, la formació –universitària i professional-, l’estratègia empresarial i política poden contribuir a la gastronomia, i viceversa.

L’Aula de Gastronomia de la Universitat de València, creada en el curs 2019-2020, té com a objectius la formació en conceptes i cultura grastronòmica i la difusió de la gastronomia per la qual cosa s’encarrega d’elaborar una programació que es desenvolupa dins de les activitats del Vicerectorat de Cultura. I que es realitzen en col·laboració amb altres entitats de l’àmbit gastronòmic i cultural de la nostra Comunitat, així com amb la participació dels estudiants de la Titulació de Ciències Gastronòmiques que s’imparteix a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València. La seua responsable acadèmica és Rosa Marín Sáez, professora de la Facultat de Farmàcia i coordinadora del doble grau Farmàcia-Nutrició Humana i Dietètica.

Turisme Comunitat Valenciana impulsa el turisme gastronòmic des d’un concepte ampli, que té en compte tots els agents que intervenen en la “cadena de valor” i amb un enfocament compartit per un bon nombre d’iniciatives i projectes, públics i privats, sorgits a la Comunitat Valenciana des de diferents àmbits del turisme i la gastronomia.

La marca ‘L’exquisit Mediterrani’ és l’element central que representa els valors de la nostra gastronomia d’excel·lència. Al seu voltant giren els missatges i les accions promocionals d’experiències turístiques vinculades a la gastronomia mediterrània típicament valenciana, amb paràmetres de qualitat i autenticitat.

L’assistència al debat, que es farà a l’Aula Magna de La Nau, és gratuïta i requereix d’inscripció prèvia mitjançant aquest enllaç: https://www.uv.es/uvweb/cultura/ca/llista-activitat/exquisit-mediterrani-1285871673078/Activitat.html?id=1286215727252.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia