Presentació de llibre/disc
Jueves 20/5 de 2021   18.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

La programació de l’Aula de Literatura de la Universitat de València contínua el pròxim 20 de maig en el Centre Cultural La Nau, a les 18 hores. En aquesta ocasió, l’escriptora Eva García Sáenz de Urturi presentarà la seua última novel·la, ‘Aquitania’, guanyadora del Premi Planeta 2020. L’acte estarà presentat i moderat per la responsable de l’Aula de Literatura de la Universitat de València, Cristina García Pascual i comptarà amb la presència d’Ana Gavín, directora de Relacions editorials del Grupo Planeta.

L’entrada a la conferència, que tindrà lloc e l’Aula Magna, és lliure i limitada a la capacitat de la sala. Per a complir amb les condicions sanitàries exigides per la Covid-19, les places són molt restringides i les inscripcions es realitzen a través d’aquest enllaç: https://events.fundacio.es/o/43. Les conferències podran recuperar-se amb posterioritat des del Canal MediaUni i el Canal YouTube del Centre Cultural La Nau.

La autora descriu la novel·la com “un thriller medieval”. El duc d’Aquitània —la regió més cobejada de França— apareix mort en Compostela. El cos queda de color blau i amb la marca de la «àguila de sang», una ancestral tortura normanda. La seua filla Eleanor decideix venjar-se i per a això es casa amb el fill del qual creu el seu assassí: Luy VI el Gordo, rei de França. Però el propi rei mor durant les noces en idèntiques circumstàncies. Eleanor i Luy VII intentaran esbrinar, juntament amb els gats aquitans —els èpics espies dels ducs—, qui vol als inexperts reis en el tron. Dècades abans de la mort del duc d’Aquitània, un xiquet sense nom és abandonat en un bosc per les seues cinc mares. Potser un monstre, o tal vegada un sant, el xicotet supervivent acabarà convertint-se en un dels homes més excepcionals de l’edat mitjana europea.

Eva García Sáenz de Urturi (Vitòria) va publicar en 2012 la seua primera novel·la, ‘La saga de los longevos’, que es va convertir en un èxit de crítica i vendes. En 2014 va veure la llum el segon lliurament de la saga, ‘Los hijos de Adán’, i també la novel·la històrica ‘Pasaje e a Tahití’. En 2016 publica ‘El silencio de la ciudad blanca’, un thriller ambientat a la seua ciutat natal que ha gaudit d’un gran acolliment al nostre país i ha sigut traduït a més d’una vintena d’idiomes, copant la llista dels més venuts en països com Alemanya, Polònia, Mèxic, l’Argentina o el Brasil. També va ser objecte d’una adaptació cinematogràfica que va veure la llum en 2019. Amb ‘El silencio de la ciudad blanca’ va arrancar una trilogia de la qual ‘Los ritos del agua’ va ser el segon lliurament i ‘Los señores del tiempo’ la tercera i el desenllaç de la ‘Trilogia de la Ciudad Blanca’. Amb ella ha arribat a més d’un milió de lectors. Ha sigut guardonada amb prestigiosos premis, com el Llibre de Ficció de l’Any en 2018 i The Golden Bullet a la millor novel·la negra estrangera de 2019.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia