Confèrencia-Debat
Miércoles 10/3 de 2021   18.00
Online
Online (Altres)
Entrada libre

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, gran part de la programació cultural de la Universitat de València, responent al seu compromís amb la igualtat i l’aplicació de la perspectiva de gènere als seus continguts, tindrà com a protagonistes dones creadores, pensadores i professionals d’àmbits molt diversos. La major part de les activitats de les aules, àrees i programes que integren el Servei de Cultura Universitària tractaran de visibilitzar les aportacions i perspectives de les dones en diferents camps mitjançant debats, taules redones, exposicions, muntatges teatrals i concerts.

Aquesta programació especial començarà amb ‘Enfrontant el masclisme digital’, una conferència en línia que impartirà l’advocada penalista, activista i especialista en gènere i interseccionalitats, Laia Serra. Hi abordarà la manera com actuen les violències de gènere en Internet i a través de les noves tecnologies, i quines són les problemàtiques jurídiques que es donen a l’hora de denunciar, investigar i enjudiciar aquest tipus de delictes. La sessió tindrà també la perspectiva de la jutgessa titular del Jutjat de Violència sobre la Dona núm. 3 de València, Herminia Rangel. Aquest acte, que forma part dels debats de VALÈNCIA THINKS GLOBAL. Imaginem el futur, es podrà seguir en directe el pròxim 9 de març, a les 19 hores, a través del Canal YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

La activitat següent serà una conferència de Teresa Freixes, catedràtica de Dret Constitucional i catedràtica Jean Monnet ad personam. Freixes conversarà sobre els reptes de la Unió Europea en temps de pandèmia dins del cicle ‘Les raons d’Europa’, organitzat per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València, amb la col·laboració del Centre d’Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Globalització. Serà el pròxim 10 de març, a les 18 hores, mitjançant la plataforma Blackboard Collaborate i amb inscripció prèvia en https://go.uv.es/8Lmrne3.

Online Altres

Online
Online