Captura de pantalla 2018-06-18 a las 17.03.53
Cinema
Sábado 7/7 de 2018   18.00
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)
1.5/2.5€

Per tercer any consecutiu, La Filmoteca tanca la temporada amb un cicle que, en els mesos de juliol i setembre, recupera les millors pel- lícules estrenades l’any passat, segons les votacions dels crítics i crítiques de revistes especialitzades com Caimán Cuadernos de Cine, Dirigido por, Fotogramas o la cartellera Turia. En aquesta primera entrega del cicle estan programats alguns títols de cineastes contemporanis consagrats, com els francesos Olivier Assayas i François Ozon, el sud-coreà Hong Sang-soo, l’iranià Asghar Farhadi (di- rector de l’aplaudida Nader i Simin, una sepa- ración) i el nord-americà Jeff Nichols (que va dirigir les molt interessants Take Shelter i Mud i es confirma amb Loving com un dels grans narradors del cinema americà actual). Tam- bé veurem Comanchería, sens dubte la millor pel·lícula de l’escocés David Mackenzie fins el moment, i Doña Clara, una mostra més de la bona salut del cinema brasiler contemporani, que no deixa de sorprendre’ns.

Loving
JEFF NICHOLS. EUA. 2016. VOSE. Color. 123’. DCP.
INT. Joel Edgerton, Ruth Negga, Michael Shannon, Marton Csokas, Nick Kroll, Jon Bass.
La història de Mildred i Richard Loving, una parella que es va casar a Virgínia en 1958. A causa de la naturalesa interracial del seu matrimoni, van ser arrestats, empresonats i exiliats. Durant una dècada la parella va lluitar pel seu dret a tornar a casa.
u Basada en el cas real que va aconseguir la derogació de la llei que impedia els matrimonis interracials, la pel·lícula s’allunya de tòpics i sensibleries per a oferir un relat contingut i subtil, magníficament interpretat, que se centra en la intimitat de la parella i la seua vida quotidiana mentre duen a terme la seua batalla legal.

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia