Música
Jueves 12/7 de 2018   20.00
Veles e Vents
Valencia (Poblats Marítims)
10€

La nova formació Les Femmes es presentarà en la ciutat de València el pròxim dijous, 12 de juliol. El grup s’ha constituït sota la producció de Just4You Music Solutions i està compost per Laura Navarro (flauta), Elvira Ramon (piano), Joana Sales (contrabaix) i Ángela Pozuelo (bateria). L’actuació tindrà lloc en la Sala Amstel de l’edifici Veles e Vents, en les instal·lacions de La Marina de València, a les 20:00 hores. En aquest primer concert interpretaran la Suite per a flauta i piano Jazz Trio número 1 de Claude Bolling. D’aquesta manera, posaran en pràctica la seua fusió de jazz i música clàssica amb una proposta d’alta qualitat musical.

Les components
Laura Navarro està llicenciada en flauta travessera pel Conservatori Superior de Música “Joaquim Rodrigo” de València i en Història i Ciències de la Música per la Universitat de La Rioja. A més de la seua activitat docent, dirigeix el conjunt de flautes del Conservatori Professional de Música “Ciutat de Montcada”. També és fundadora de l’Ensemble de Flautes de València, de l’Orquestra de Flautes del Conservatori Superior de Música de València i ha participat en diversos grups de cambra, com el trio Syrinx, el quintet Eolia o Ibiza Soul Baroque.
D’altra banda, Elvira Ramon es va llicenciar en piano i Llenguatge Musical al Conservatori Superior de Música Liceu de Barcelona. Desenvolupa la seua faceta com a concertista en grups de cambra com el Trio ProArte, Cambra Eivissa o Ibiza Soul Baroque, on toca l’orgue i el clavecí. Així mateix, ha impulsat performances de música i teatre amb el grup IbizaArt3 i va formar el duet Arteliana juntament amb la soprano Ana Vladimirova. Per últim, cal indicar que és la directora del Festival de Música de Cambra de Santa Eulàlia, a Eivissa.
La contrabaixista Joana Sales es va formar en l’Escola Superior de Música Reina Sofia. Ha format part de l’Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola, l’Orquestra de València i l’Orquestra Simfònica de València. Professora de la Banda Municipal de València, ha actuat en formacions de cambra com el Plural Ensemble, la Camerata del Prado o el Grup Instrumental de València. A més, ha seguit els cursos de l’actor i director Ximo Vidal en l’Escola del Teatre Serrano i, actualment, forma part del grup “La, La, La Teatre”.
Finalment, la percussionista Ángela Pozuelo ha estat alumna de Nick Woud, Eric Sammut o Roland Dénes, entre d’altres. És integrant de l’acadèmia Percusons de València, formada pels mestres Rafael Mayans, Francisco Inglés, Gratiniano Murcia i Vicent Vinaixa, i estudia al Conservatori Superior de València. Convé destacar que forma part de la Banda de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i de la Valencia Youth Wind Ensemble. Al llarg de la seua trajectòria ha col·laborat amb diverses orquestres.

El repertori
En la seua primera actuació en València, Les Femmes interpretaran els set moviments de la Suite per a flauta i piano Jazz Trio número 1 del compositor i pianista Claude Bolling. Aquesta partitura va sorgir després que el músic francés conegués el seu admirat flautista Jean-Pierre Rampal. Les notes de l’obra barregen els llenguatges de la música clàssica i del jazz. L’enregistrament original es va realitzar en 1975 amb Max Hédiguer al contrabaix i Marcel Sabiani a la bateria. El disc va ser tot un èxit als Estats Units, on va estar 530 setmanes en la llista del Billboard i va rebre una nominació en els Premis Grammy per la millor interpretació de música de cambra.

Entrades a la venda
Les localitats per a la presentació de Les Femmes en València es poden adquirir en OneTwoTix (https://www.onetwotix.com/les-femmes-dijous-al-veles) per 10€ més despeses de gestió.

Veles e Vents Poblats Marítims

Marina Real Juan Carlos I (Muelle de la Aduana, s/n)
46024 Valencia