Confèrencia-Debat
Jueves 15/12 de 2016   19.00

(Ciutat Vella)
Entrada libre

‘Les converses Les Falles a La Nau’, organitzades pel Fòrum de Debats de la Universitat de València i l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), proposen enguany reflexionar sobre la recent declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial per la UNESCO, un fet transcendental per a la festa que obri moltes expectatives i interrogants. Sota el títol genèric ‘Falles, Patrimoni de la Humanitat. I ara què?’, aquestes jornades comencen hui, dimecres, i també se celebraran dijous, dia 15. Les dues sessions seran a les 19 hores, a les Aules Seminari de l’edifici (tercera planta) i es podran seguir per Twitter amb l’etiqueta #FallesNau.

En la primera sessió, ‘Gestionar el futur’, es reflexionarà al voltant del paper de les institucions públiques i les associacions falleres a partir de la declaració: els reptes i les oportunitats que es presenten i quines mesures cal pensar o adoptar en la gestió des de l’Administració, la promoció turística o els col·lectius fallers. Moderats per Amparo Soriano, periodista i editora de la revista ‘Indumentat’, hi prendran part Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València; Miguel Ángel Pérez, tècnic de Turisme València; Paco Romero, president de la Federació de Falles de Primera A; i Josepa Cucó, catedràtica d’Antropologia Social de la Universitat de València. En la fila zero es comptarà amb la participació de Vicente Fuster, de la Federació de Falles d’Especial; Guillermo Serrano, president de l’Agrupació de Falles de Russafa; Hugo Morte, adjunt a la Delegació de Juntes Locals de la Junta Central Fallera; i Concha Ridaura, tècnica de Belles Arts i Museus de la Generalitat Valenciana.

La segona sessió, ‘Patrimoni dia a dia’, tractarà sobre la conservació i difusió d’aquells elements patrimonials i singulars que caracteritzen la festa de les Falles a partir de les experiències concretes de les comissions falleres, dels artistes i de l’Administració.

Ciutat Vella