Confèrencia-Debat
Martes 2/10 de 2018   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Fòrum de Debats del Vicerectorat de Cultura de la Universitat inaugura les seues activitats demà dimarts 2 d’octubre amb la presentació del llibre L’educació és política del pedagog, periodista i sociòleg català Jaume Carbonell Sebarroja, que tindrà lloc a l’Aula Seminari A del Centre Cultural La Nau, a les 19 hores. Tant el Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) com l’Editorial Octaedro organitzen la conferència, que presentarà el professor de periodisme de la Universitat de València Rafael Miralles. L’entrada és lliure i limitada a la capacitat de la sala.

En aquesta primera activitat es realitzarà una taula redona en què participaran Joan Romero, catedràtic de Geografia Humana a la Universitat de València i exconseller d’Educació de la Generalitat Valenciana, Maite Larrauri, autora de la col·lecció ‘Filosofía para profanos’, Beatriu Cardona, professora de l’EOI de València, i Jaume Carbonell Sebarroja, autor del llibre entorn del qual girarà el debat. La política i l’educació seran els dos temes principals des d’una visió crítica i transparent a favor de la llibertat d’expressió, la solidaritat i la justícia social, valors clau en el llibre de l’autor barceloní.

Jaume Carbonell, autor d’una dotzena de llibres, ha estat director de Cuadernos de Pedagogía fins a la seua jubilació i en l’actualitat forma part del consell editorial del Diari de l’Educació i del Diario de la Educación, on manté un blog setmanal. És professor col·laborador de la Universitat Central de Catalunya. L’últim dels seus llibres es titula Pedagogías del siglo XXI.

‘Ensenyar és mostrar amb paraules i amb fets. Els nens i les nenes, les noies i els nois, però també les persones adultes, aprenen més dels comportaments que d’allò que els expliquen. I, si hi ha contradicció entre allò que es diu i allò que es fa, acostumem a quedar-nos amb allò que es fa. Tothom ensenya, tothom mostra, tothom educa. No només l’escola o la universitat. Ho podem estar fent en bona part dels nostres actes quotidians, des de qualsevol àmbit’. Introducció de L’educació és política de Jaume Carbonell.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia