Escénicas
Sábado 9/3 de 2019   20.00
Espacio Inestable
Valencia (Ciutat Vella)
2€

L’Espai Inestable, l’AVEET i la Comissió d’Igualtat de l’AAPV impulsen una lectura dramatitzada amb textos que tinguen com a objectiu principal redimensionar la presència dels personatges femenins en la dramatúrgia valenciana. No tenim dades sobre la realitat teatral, però, si ens basem en les dades que l’Associació d’Usuaris de la Comunicació va recollir sobre les pel·lícules que s’exhibeixen a Espanya, trobarem la informació següent:
· Només el 19,2% estan protagonitzades per dones (només un 3% més que les protagonitzades per animals i objectes).
· En el 78% de les pel·lícules ells parlen més que elles. I elles parlen més a mesura que n’augmenta l’edat, el contrari del que els passa a ells.

La il·lustradora americana Alison Bechdel va denunciar aquesta situació en una tira còmica el 1985. De la seua crítica es va extraure l’anomenat Test Bechdel, que hui en dia s’empra per a mesurar la paritat en els continguts audiovisuals plantejant les següents preguntes: 1. Apareix més d’una dona amb cert protagonisme?; 2. Eixes dones protagonistes, parlen entre elles?; 3. En la seua conversa, parlen d’alguna cosa que no siga sobre un home? Front a la nostra realitat escènica, proposem l’activitat centrant-nos en l’escriptura de personatges femenins de totes les edats, amb uns textos on elles seran les úniques protagonistes, interpretades per actrius de diferents edats i dirigides per una directora, i posant a un grup d’escriptors i escriptores al servei de personatges femenins. La temàtica envers la qual giraran les 5 escenes estarà centrada en la vaga internacional de les dones del dia 8 de març.

Fitxa artística
Autoria Albert Bellés i Chorva, Antonia Bueno, Jerónimo Cornelles, Miguel Ferrando Rocher i Rubén Rodríguez
Direcció Anna Albaladejo
Intèrprets Tania Modotti, Isabel Requena i Esther Vallés
Batucada Samba ‘n’ Go
Producció Inestable – AVEET – AAPV

Espacio Inestable Ciutat Vella

Aparisi i Guijarro, 7
46003 Valencia