Confèrencia-Debat
Miércoles 15/1 de 2020   19.00
La Nau
Valencia (Ciutat Vella)
Entrada libre

Laura Freixas

Escriptora. Ha publicat relats, novel·les, assajos i autobiografia.

Ha sigut també editora, crítica literària i traductora. Va coordinar i prologar l’antologia de relats Madres e hijas el 1996. És columnista de La Vanguardia i col·labora ocasionalment en El País. Dona cursos i conferències a institucions espanyoles i estrangeres. Ha sigut professora convidada a diverses universitats dels Estats Units. Després d’haver presidit l’associació per a la igualtat de gènere en la cultura Clásicas y Modernas des de la seua fundació el 2009 fins al 2017, n’és ara la presidenta d’honor.

Les seus obres més recents són la novel·la Los otros son más felices (2011, reeditada el 2019), la col·lecció d’assajos El silencio de las madres y otras reflexiones sobre las mujeres en la cultura (2015) i dos volums del seu diari: Una vida subterránea. Diario 1991-1994 (2013) i Todos llevan máscara. Diario 1995-1996 (2018).

El 2019 ha publicat A mí no me iba a pasar, una autobiografia novel·lada, amb perspectiva de gènere, que ha aconseguit 5 edicions en 6 mesos.

Sinopsi

Com tantes dones de la seua generació —una generació que va arribar a l’edat adulta al mateix temps que Espanya es convertia en una democràcia—, Laura Freixas pensava que ella i les seues companyes no patirien, ni de lluny, la discriminació, la subordinació, el tancament, les limitacions… que havien vist patir a les seues mares i àvies. Però, en fer balanç amb quaranta i tants anys, va haver de reconèixer que això que estava segura que no li passaria… li havia passat. En aquesta conferència, acompanyada de fotografies del seu àlbum familiar, Freixas repassa el que van ser moments clau de la seua trajectòria, que interpreta ara amb l’esperit crític, o perspectiva de gènere, que no va tenir en el seu moment. Sota aquesta llum, les claus de la seua vida resulten molt semblants a les de moltes altres dones del seu temps, que és el nostre.

La Nau Ciutat Vella

Universitat, 2
46002 Valencia