Escénicas
Domingo 15/5 de 2016   19.00
TEM
Valencia (Poblats Marítims)
8€

Torna a València Las tribulaciones de Virginia, el lloc on va nàixer fa ja 14 anys de la mà de Hnos. Oligor. Jomi i Senen van estar treballant en el taller de l’artista faller Manolo Martín abans de tancar-se en un soterrani a crear esta obra inclassificable. Allà, en un taller de Burjassot, va començar a representar-se un espectacle, la màgia del qual va obrar el miracle: la història de Valentín va eixir del soterrani per instal·lar-se als teatres de mig món, on porta anys enamorant al públic.

Els creadors de Las tribulaciones de Virginia ens presenten així el seu espectacle:  “Quan comences alguna cosa creus que serà per sempre i de vegades no és així. Un dia la màgia se’n va com va vindre… et desenamores… És de nit, entres a una barraca en penumbra, només caben 50 persones ben apretades… maquinetes, llunes, autòmates, trens, elefants, ninots, tempestes, casetes, discoteques, estreles fugaces, àngels, mars, casa de música, sirenes,… tot fet de paper, fil d’aram, deixalles i retalls. El teatret fràgil dels Oligor es desfulla a la llum d’una espelma d’aniversari, d’una llinterna amb la qual Valentín, en veu baixa, et porta al calaix on vas guardar el teu primer bes… Te’n recordes?”

Esta mateixa temporada hem pogut disfrutar de l’obra de Jomi Oligor i Shaday Larios La máquina de la soledad en El Musical: una peça magnífica de teatre d’objectes que té punts creatius en comú amb Las tribulaciones de Virginia. Els espectadors que la van vore de segur agrairan esta nova oportunitat d’acostar-se a la primera creació de Hnos. Oligor, obra que va ser objecte d’una pel·lícula documental dirigida per Joan López Lloret i va aconseguir els premis del públic als Festival de Màlaga i Docúpolis.

TEM Poblats Marítims

Plaza del Rosario, 3
46011 Valencia