Exposicions
Jueves 14/9 de 2017   20.00

(Ciutat Vella)
Entrada libre

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, inaugura esta vesprada l’exposició ‘L’ànima de les dones Llunes’, acompanyat per la presidenta de l’Associació de Dones Solidàries i Emprenedores Lunas Divinas (AMSELD), Belén Motilla per la secretària coordinadora d’AMSELD, Laura Romero, i per la fotògrafa, Lidia Aparicio.

AMSELD presenta en la Sala Contraforts del Centre del Carme la 3a edició de la seua exposició fotogràfica dedicada a la dona, amb l’objectiu de sensibilitzar a la societat de la importància fonamental del respecte i la igualtat de gènere, que ha d’existir en tots els àmbits, per a aconseguir que la nostra societat siga més justa i equitativa.

Pérez Pont, ha manifestat que “esta exposició s’emmarca dins del nostre objectiu d’obrir el Centre del Carme a la societat civil i a les associacions valencianes oferint-los un espai en què donar a conéixer una labor social o comunicar valors tan importants com la igualtat des de la cultura. En esta ocasió l’ Associació de Dones Solidàries i Emprenedores Lunas Divinas realitza un homenatge a la igualtat de gènere de la mà de diverses artistes assumint l’art com a vehicle d’expressió i de sensibilització”.

El projecte ‘L’ànima de les dones Llunes’ inspirat en la novel•la ‘La llama de la sabiduría’ de Juan Francisco Ferrándiz és un mirat cap arrere en el temps, per a rendir tribut a aquelles dones del passat la fortalesa i tenacitat de les quals en pro de la dignitat del seu gènere, encara tenint-ho tot en contra, va assentar les bases perquè, en segles posteriors, s’iniciara el llarg camí cap a la igualtat de gènere, tant social com legal.

L’exposició mostra una sèrie d’imatges simbòliques de la fotògrafa Lidia Aparicio Sales amb estètica cinematogràfica, on s’ha buscat l’impacte visual per mitjà de les emocions, i en les que es mostra la força, la solidaritat, la transmissió de coneixements, l’arquetip de la dona sàvia, la contribució a la ciència i la filosofia, però també les dificultats, el menyspreu i el patiment que van patir.

Cada imatge va acompanyada de frases de la novel•la ‘La llama de la sabiduría’ “que reflectisquen l’aspecte concret i ajuden al visitant a entendre el significat, de tal manera que l’exposició transmeta la força simbòlica amb independència que es conega o no la novel•la” han explicat des de l’associació.

A més l’exposició s’acompanya de les obres ‘Maternidad’ una composició de tres fotografies de la periodista i fotògrafa,  Maribel Server Rovira, ‘Almas de mujer’  obra del pintor i dibuixant,  José Carlos Ortiz, i ‘Tres musas’, obra de la pintora Marina Lagarda Agazzi.

‘L’ànima de les dones Llunes’ té com a objectiu fonamental invitar al visitant a reflexionar sobre el valor de les dones d’èpoques remotes que van lluitar per mostrar a la societat del seu temps que en res es diferenciaven dels barons quant a intel•ligència, capacitat de juí i valors.  “Els èxits del present són resultat dels que ens van precedir…i es projecten cap al futur, el camí de l’Heroïna. Servisca esta exposició com a tribut a elles i totes les que ara lluiten per refermar la igualtat de gènere” han manifestat des d’AMSELD.

L’exposició es va inaugurar per primera vegada el 26 de febrer del 2016. Des de llavors ha recorregut diferents ciutats espanyoles. El Centre del Carme acollirà la mostra fins a l’1 d’octubre.

Ciutat Vella