Confèrencia-Debat
Viernes 12/5 de 2017   10.00
Facultat de Filologia
Valencia (Universitats)
Entrada libre

L’Acadèmia València de la Llengua ha organitzat un homenatge a Joan Fuster i a la revista Mètode, coincidint amb el 25 aniversari de la mort de l’assagista i de l’aparició de la publicació. Durant tot el matí del divendres 12 de maig s’impartiran conferències i taules redones en la sala Enric Valor de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, després de les cinc jornades precedents, dedicades a Ferran Torrent, Josep Piera, Rodolf Sirera, la Nova Cançó —en homenatge a Raimon—, i la Traducció Literària —en homenatge a Joan Francesc Mira—, proposa la VI Jornada d’Escriptors Valencians, centrada en un dels components essencials de la cultura valenciana contemporània: l’assaig. Es pretén commemorar així el 25 aniversari del traspàs de Joan Fuster i el de l’aparició de la revista Mètode de la Universitat de València.

Les experiències i les obres de personalitats i institucions contemporànies, en temps de canvis socials i culturals en tots els àmbits —l’humanístic, el científic, l’educatiu, el tecnològic, el dels valors socials—, són camps en què l’assaig valencià ha posat en valor la llengua.

La jornada, en col·laboració amb la Universitat de València, té com a objectiu estimular una oportunitat compartida, no solament per al reconeixement de la llengua i la literatura, sinó per a analitzar la importància dels debats i els diversos interrogants, històrics i actuals, sobre la cultura valenciana i la cultura universal.

Facultat de Filologia Universitats

Av. de Blasco Ibáñez, 32
46010 Valencia