Música
Viernes 6/3 de 2020   19.30
TEM
Valencia (Poblats Marítims)
Entrada libre

L’Orquestra de València, com a homenatge al Dia Internacional de la Dona que se celebra el 8 de març, interpretarà el pròxim divendres un concert “extraordinari” en el Teatre El Musical. Un espectacle que s’iniciarà a les 19.30 hores i que estarà protagonitzat per la directora nord-americana Anne Manson i la violinista valenciana Esther Vidal. La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha manifestat que “donem suport al Dia de la Dona de la millor manera possible, amb música, visibilitzant el treball de tres grans compositores del segle XX”.

ANNE MANSON I ESTHER VIDAL
De la vasta trajectòria professional d’Anne Manson, que com s’ha comentat debutarà a València aquest divendres 6 de març, destaca que va ser la primera directora convidada al Festival de Salzburg, on va dirigir la Filharmònica de Viena. Així mateix, és directora titular de l’Orquestra de Cambra de Manitoba i ha estat convidada per formacions com les Filharmòniques de Los Angeles i Londres, Simfòniques de Houston i Indianapolis o la BBC Scottish Orchestra, entre altres. Manson ha dirigit òpera en teatres tan emblemàtics com les òperes de Washington, San Francisco, Reial d’Estocolm, Ginebra o el Reial de la Moneda Brussel·les.

Per la seua part, Esther Vidal Martí, amb 16 anys va entrar a formar part de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, on va ser becada per a estudiar en el Reial Conservatori de Música de Brussel·les, de 1990 a 1993 amb A. León Ara i els seus assistents: A. Kleve i A. Korniszewsky. Va ser concertino de l’Orquestra del Conservatori Joaquín Rodrigo de València. A més, és membre del Collegium Instrumentale i ha col·laborat amb diferents orquestres, entre altres la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Ciutat de Granada i Simfònica de Santo Domingo. És col·laboradora habitual de l’Orquestra de Cadaqués i concertino del Ensemble Musicae i primer violí del Quintet Casulana.

TEM Poblats Marítims

Plaza del Rosario, 3
46011 Valencia