Cinema
Domingo 18/4 de 2021   18.00
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)

Cuatro figuras de ámbitos muy diferentes debatirán sobre estas cuestiones: el profesor Alberto Nahum García, el científico José Miguel Mulet, el ‘youtuber’ y actor de doblaje Korah y la escritora Elisa Ferrer. En esta sesión se estrena, con la colaboración de Filmin, el primer capítulo de la serie sueca ‘We got this’ (2020), de Patrick Eklund, una comedia ‘conspiranoica’ sobre el misterioso asesinato de Olof Palme, que se podrá ver próximamente en esta plataforma. La serie, que aún no se ha emitido en nuestro país, ganó el premio a la mejor serie en la pasada edición del Serielizados Fest.

We got This (Ep. 1)
PATRIK EKLUND. Suècia. 2020. V.O.S.CAST. Color. 44′. Digital.
Int. Schiaffino Musarra, Alexander Karim, Anki Larsson, Christian Svensson, Sandra Andreis, Ida Hedlund-Stenmarck, Hans Mosesson, Gustav Berg…
Un publicista nord-americà resident a Suècia passa per un mal moment: deu diners a Hisenda i no troba treball. Obsessionat amb l’assassinat d’Olof Palme, coneix a un grup de conspiranoics que estan intentant fer-se amb la recompensa per a qui aporte dades que ajuden en la resolució del cas i comença a investigar.

> Acostumats al thriller amb el qual identifiquem la producció nòrdica, aquesta sèrie destaca per la seua condició de comèdia satírica que, a més, part d’un fet tràgic que va causar un immens impacte en la societat sueca: l’assassinat d’Olof Palme. Sèrie guanyadora del Premi del Jurat del festival Serielizados i del premi al millor guió europeu en el Festival Internacional de Cinema de Ginebra.

Baix el títol “El poder de les sèries” arriba la segona edició del LABdeseries. En 2020, la covid-19 i l’emergència sanitària van impedir la seua celebració, com en tants altres casos, i és ara, a l’abril de 2021, quan es reprén aquesta trobada per a pensar i gaudir les sèries de televisió. Les sèries han modificat les nostres converses, els nostres referents, els nostres consums i la disposició del nostre temps lliure. El LABdeseries pretén analitzar el paper que juguen en la nostra societat i reflexionar sobre el que compten de nosaltres i del nostre món a través d’un model basat en xarrades amb convidats de diferents disciplines. En l’últim any, la pandèmia i el confinament han atorgat a les sèries un paper més rellevant en el nostre dia a dia. L’obligatorietat de romandre a casa ha augmentat el seu consum a través de plataformes i també l’ha fet més divers. El LABdeseries reflexionarà sobre aquest assumpte a través de diverses xarrades en les quals es plantejarà el paper que han jugat les ficcions durant la pandèmia i com reflectiran aquestes en un futur l’arribada de la covid-19 i les seues conseqüències. La segona edició del festival se suma a més a la commemoració de l’Any Berlanga amb una taula redona formada per guionistes i directors que debatran sobre la influència del director valencià i d’allò berlanguià en les sèries actuals. La sessió inclou la projecció Se vende un tranvía(1959), episodi pilot no emés d’una sèrie que no va arribar a rodar-se, Los pícaros, escrita per Luis G. Berlanga i Rafael Azcona.
“El poder de les sèries”, lema d’aquesta edició, es debatrà en una xarrada entre creadors després de la qual es projectarà, en col·laboració amb Filmin, el primer capítol de la sèrie sueca We Got This, no emesa a Espanya. En col·laboració amb l’IVAJ, se celebraran a La Filmoteca dues taules redones matinals. El dijous 22, diversos creadors de ficcions dirigides a adolescents i joves conversaran sobre la possible influència o no de les sèries en el comportament juvenil. I el divendres 23, la taula se centrarà en la representació de la diversitat en aquestes sèries. La Filmoteca serà la seu principal de la segona edició de LABdeseries, que també celebrarà altres actes en Las Naves i en La Mutant.

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia