Escénicas
Miércoles 24/11 de 2021   19.00
Facultat de Geografia i Història
Valencia (Universitats)
Entrada libre

La Universitat de València reobrirà dimecres, 24 de novembre, a les 19 hores, la Sala Palmireno a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat com a nou espai per a programar activitat teatral i d’arts escèniques. El professor del Grup de Dansa de la Universitat de València, l’intèrpret, coreògraf i director d’obres de dansa contemporània Toni Aparisi hi oferirà una peformance i diversos estudiants d’ASSAIG -Grup de Teatre de la Universitat de la Universitat de València-, hi faran una lectura dramatitzada ‘Convida un pobre a la teua taula’, un homenatge a Luis García Berlanga. La reobertura d’aquest centre s’inscriu en el marc de la iniciativa ‘Cultura als Campus’, promoguda pel Vicerectorat de Cultura per a acostar les activitats culturals a l’alumnat.

L’acte estarà presidit per la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, i tindrà la participació de la vicerectora de Cultura i Esport, Ester Alba, del degà de la Facultat de Geografia i Història, Josep Montesinos, i de la directora de l’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat, Laura Monrós. La programació regular de l’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat començarà l’any vinent. A partir del primer semestre de 2022, diferents grups de teatre de la Universitat visitaran la Sala Palmireno un dimarts de cada mes. Entre els grups participants, hi haurà La Col·lectiva Imaginària amb l’obra Curiasses, Teatre Estudiantil Komos amb Lisístrata o l’Agrupació Escènica Enrique Rambal, que presentarà un breu monòleg, Exilio hacia la muerte, del jove actor Josemi Pérez Sanz.

Per al pròxim curs, en col·laboració amb el Centre de Documentació Escènica de l’Institut Valencià de Cultura i l’Arxiu Històric de la Universitat, també està prevista la projecció de l’audiovisual Yo comencé en la Palmireno. El documental intentarà connectar aquelles persones que van iniciar la seua activitat professional a la Sala Palmireno, a través d’unes jornades de diàlegs entre professionals de l’escena a fi de retratar el significat de la històrica sala per a la cultura universitària.

Facultat de Geografia i Història Universitats

Blasco Ibáñez, 28
46010 Valencia