Cinema
Viernes 19/2 de 2021   18.00
La Filmoteca
Valencia (Ciutat Vella)
2.5€

La Filmoteca acull un any més la secció oficial de llargmetratges de Humans Fest, en la qual destaquen pel·lícules de cineastes i creadors guardonats en els festivals més importants el món, com Gianfranco Rosi, Jasmila Zbanic, Gael García Bernal, Ai Weiwei, Václav Marhoul o Sandra Kogut. El Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València és un projecte de Fundación por la Justicia que enguany compta amb el suport de més de 170 entitats socials i culturals. La seua dotzena edició, que inclou activitats i projeccions online i presencials, se celebra del 8 al 22 de febrer. Amb la realització de més de deu debats en streaming en el seu web i xarxes socials el festival prendrà el pols a la situació dels drets humans i del cinema social amb la participació de personalitats convidades com Manuela Carmena, Baltasar Garzón, Hervé Falciani i Joaquim Bosch, entre d’altres, a més de cineastes de tot el món. Les projeccions presencials de les seccions a competició també es podran veure a l’octubre Centre de Cultura Contemporània i a la SGAE. En aquesta edició dedicada a la infància i la joventut, el festival potencia la participació dels joves en la secció de curtmetratges i destaca, entre les seues novetats, la creació d’una secció de videojocs i websèries. També aposta per un augment de la presència de produccions valencianes.

ISABEL LAMBERTI. Espanya, Països Baixos. 2020. V.O.S.CAST*. Color. 77′. DCP.
Int. David Gabarre Jiménez, Agustina Mendoza Gabarre, Davíd Gabarre Mendoza, Ángelo Gabarre Mendoza, María Duro Rego, David Gabarre Duro, Isabel Gabarre Mendoza, Angelines Gabarre Mendoza, Alejandro Gabarre Mendoza…
La família Gabarre-Mendoza celebra l’aniversari del seu net quan una inspecció policial interromp el festeig. A la Cañada Real, un barri de barraques als afores de Madrid, sorgeixen tensions entre les autoritats i els veïns perquè els terrenys han sigut venuts i les famílies són obligades a abandonar les cases que elles mateixes han construït.
> Isabel Lamberti va guanyar el premi Nous Directors del Festival de Sant Sebastià amb aquesta pel·lícula entre el documental i la ficció que retrata amb frescor i honestedat la vida quotidiana dels seus personatges.

La Filmoteca Ciutat Vella

Pl. Ajuntament, 17
46002 Valencia